Байки Глєбової

01.06.2005
Байки Глєбової

      Найпрекрасніша міс у Всесвіті-2005 уже, мабуть, привезла свою розкішну корону вартістю 250 тисяч доларів до рідної Канади. Бо хоча Наталя Глєбова й народилася в російському місті Туапсе, але, переїхавши 12 років тому разом із батьками до Торонто, все своє свідоме життя провела в Країні Кленового Листя, яку тепер вважає своєю другою батьківщиною. Зрештою, саме Канада подарувала 23-річній красуні титул своєї «міс» і нагоду здобути звання найгарнішої дівчини в масштабах Всесвіту.

      А от нашій кралечці, 18-річній киянці Юлії Чернишовій, не пощастило — вона не потрапила навіть до фіналу. Не допомогла й присутність у журі українки Олександри Ніколаєнко, яка завбачливо відмовилася від ролі учасниці, надавши перевагу суддівству. Втім, як це не прикро, Україні вже не звикати до «прольоту» своїх представниць на світових конкурсах краси. Чи не найбільшим здобутком наших дівчат став вихід тієї ж Саші Ніколаєнко в десятку на конкурсі «Міс світу-2001» (до речі, минулого року на «Міс Всесвіт» вона теж не пробилася навіть у фінал). Можливо, варто організаторам вітчизняного конкурсу краси обирати «Міс України» все-таки за вроду, талант та інтелект, а не з огляду на симпатії впливових покровителів потенційної переможниці?

      Але, зрештою, у нас іще все попереду. Між іншим, офіційна представниця Росії Наталія Ніколаєва теж залишилася в групі аутсайдерів. А до першої п'ятірки, окрім Глєбової, увійшли «Міс Пуерто-Рiко» Синтія Олаварія (перша віце-міс), представниця Домініканської Республіки Рената Сон, мексиканка Лаура Елізондо та «Міс Венесуела» Моніка Спір (усі троє — звичайні «віце»).

      Загалом до столиці Таїланду, де проходив конкурс, приїхала 81 учасниця. На фінальному шоу відбір найпрекрасніших відбувався у три етапи: після виходу в національних костюмах журі обрало 10 чвертьфіналісток (кожна з них автоматично «заробила» по 500 доларів), які потім дефілювали у вечірніх сукнях. Після цього відсіялося ще п'ятеро «місок», а на десятку півфіналісток чекав вихід у купальниках. Тоді вже 12 суддів і визначилися з фінальною п'ятіркою. Для вигляду помучивши дівчат запитаннями, журі оголосило вердикт.

      Майбутня «Міс Всесвіт», судячи з усього, підкорила суворих суддів своїм оптимізмом: Наталя Глєбова заявила, що в усьому завжди намагається знайти позитив і належить до тієї частини людей, яка, дивлячись на до половини заповнену водою склянку, вважає, що вона напівповна, а не напівпорожня. Окрім того, про Наталку відомо, що вона навчається у Торонтському університеті на факультеті інформаційних технологій, захоплюється грою на фортеп'яно й сама пише музику, а також уміє... читати тексти догори ногами. Сама красуня, до речі, називає це вміння своїм головним талантом.

      Окрім визначення переможної п'ятірки, кількох дівчат нагородили спеціальними призами: відзнаку за чарівність отримала Трішія Хоумер з Віргінських островів, за найкращий національний костюм, як уже повідомляла «УМ», нагородили «Міс Таїланд» Чанапорн Росджан, а найфотогенічнішою судді назвали філіппінку Джіонну Кабрер.

      Після завершення церемонії щаслива «чемпіонка» у короні, одягненій на її голову попередньою «Міс Всесвіт», австралійкою Дженніфер Хокінс, та довгій білій сукні сфотографувалася з прем'єр-міністром Таїланду, мільярдером Таксіном Чінаватом. За цим процесом зі слізьми на очах спостерігали батьки Наталі, які стояли в залі разом із групою канадських дипломатів. Як приз дівчина отримала 50 тисяч доларів у вигляді грошового забезпечення на рік виконання повноважень «Міс Всесвіт» та окрему премію — 10 тисяч. До наступного конкурсу Глєбова мешкатиме у розкішних апартаментах у Нью-Йорку й займатиметься доброчинною діяльністю (Наталка вже оголосила, що основним напрямом своєї благодійної роботи обирає  боротьбу зі СНІДом). А коли корону доведеться передати наступниці, Глєбовій залишать копію цього ювелірного дива — теж, до речі, недешеву, вартістю 20 тисяч доларів.

 

Корона Всесвіту

      Вінець переможниці «Міс Всесвіт-2005» недаремно коштує чверть мільйона доларів. Це ювелірне диво виробництва фірми «Мікімото» зроблене з білого золота, прикрашене 800 діамантами й 120 перлинами, а формою нагадує перо птаха-фенікса, яке символізує вічну красу.

 

До 28 й не старші!

      Уперше міжнародний конкурс краси «Міс Всесвіт» був проведений у 1951 році. До участі в ньому допускаються дівчата, які здобули титул «міс» або «віце-міс» у своїх країнах, віком не старші 28 років. Брати участь у такому конкурсі можна тільки один раз (з огляду на це не дуже зрозуміло, чому «Міс Україні» Олександрі Ніколаєнко, як вона стверджує, пропонували цього року спробувати свої сили вдруге). Учасниці конкурсів «міс» не повинні бути заміжніми, вагітними, не дозволяється навіть цивільний шлюб (хоча дотримання цього правила контролюється не надто суворо). Якихось обмежень у плані косметичної корекції зовнішності не існує, а від 1990 року конкурсанткам також дозволено використовувати подушечки в бюстгальтерах для додання фігурі бажаної форми.

      Переможниця конкурсу краси «Міс Всесвіт» протягом року після перемоги не має права виходити заміж.

      Нині конкурсом володіють магнат Дональд Трамп і телекомпанія Ен-Бі-Сі.

      Представниця Канади перемогла вдруге за всю історію конкурсу — першою у 1982 році була Карен Болдуїн.

  • «Всесвітня» змова

    Одразу 86 найпрекрасніших дівчат навіть не світу — Всесвіту! — з’їхалися до Москви, аби поборотися за корону «найголовнішої» красуні. За всю 61–річну історію конкурсу «Міс Всесвіт» він уперше відбувся в Росії. >>

  • Балерина з-під Фудзіями

    Несподівано. Саме це слово найчастіше лунало в перших оцінках результатів конкурсу «Міс Всесвіт-2007», який проходив у столиці Мексики вчора рано-вранці за українським часом. Справді, на перемогу «міс Японії» мало хто робив ставки (окрім, звісно, її співвітчизників). І не тому, що чарівна Рійо Морі не заслуговувала на корону, — вона була гідна перемоги принаймні не менше, ніж іще зо два десятки учасниць. Просто надто вже відвикли знавці й спостерігачі від того, що на «американському» конкурсі, де найчастіше тріумфують представниці США та Латинської Америки, можуть перемагати і японки. Власне, досі таке траплялося лише раз — аж 48 років тому. Втім, українки, наприклад, не здобували корону «Міс Всесвіт» жодного разу. І цього року, на жаль, теж. Є до чого прагнути... >>

  • «Міс Європа» в «ручному режимі»

    Мабуть, уперше в історії конкурсу «Міс Європа» дві учасниці, з України та Франції, набрали однакову кількість балів. Чому — інше питання, і ставити його потрібно суддям та організаторам конкурсу. А головне те, що корона від фірми Chopard з діамантами вартістю 350 тисяч євро лише одна, і вона, за одноосібним рішенням голови журі, відомого італійського кутюр'є Роберто Каваллі, зрештою дісталася француженці Александрі Розенфельд. Киянка Олена Авраменко має радіти титулу «першої віце-міс». >>

  • Сезон полювання на красунь

    Протягом двох останніх тижнів у Києві побільшало вродливих дівчат — за рахунок тих, котрі приїхали позмагатися за титул «Міс Європа-2006», а заразом і за корону з діамантами вартістю 350 тисяч євро. Агентство «Супер Нова», яке належить співвидавцеві журналу «Папараці» Омару Арфушу, купило право на проведення жіночого «Євро-2006», тож цього року конкурс проходить в Україні. Наша розповідь — про те, де бували, що бачили, як відпочивали 33 конкурсантки і куди поділася 34-та красуня, яка збиралася разом з усіма вирушити на бал. >>

  • Слов'янське «блонді»

    «Я щаслива!» — тільки й змогла схвильовано вимовити білява красуня, на яку в цю мить із зацікавленням витріщилися близько двох мільярдів очей у 200 країнах. Саме така кількість телеглядачів спостерігала за трансляцією фінального шоу «Міс світу-2006», яке минулої суботи відбувалося у Варшаві. До речі, польська столиця стала другим після Лондона європейським містом за всю історію конкурсу, який приймав змагання за звання найпрекраснішої дівчини світу.
    Почуття 18-річної чешки Татани Кухарової можна зрозуміти: на її голову опустилася корона, про яку, мабуть, мріє чи не кожна дівчина її віку. У 56-му конкурсі представниця Чехії перемогла 103 конкуренток із різних куточків світу. Наша Ольга Шилованова — 19-річна студентка сільгоспуніверситету з Харкова — попри чарівну усмішку й гарненьку зовнішність, уже традиційно для українок до фіналу не потрапила. Як і її ровесниця з Росії Олександра Мазур, із якою «Міс Україна» жила в одному готельному номері, і подейкують, не дуже «мирилася». >>

  • Троянди для Розанни

    «Дивись, дивись, яке страшило! І хто її туди випустив з такою пикою?» — «А та, в червоних рюшечках і панчохах! Оце сором — ніби щойно у кабаре ногами вибрикувала». — «Ги, а он наша. Мда...» Подібними фразами під «акомпанемент» підштовхування одне одного ліктями й глузливих підхихикувань супроводжувався в нашій дружній компанії суботній перегляд телетрансляції фіналу конкурсу «Міс світу-2003». І сумнівно, щоб настрої перед кількомастами тисяч інших «ящиків» України, власники яких увечері 6 грудня обрали телеканал «Інтер», разюче відрізнялися від наших. Бо жіноча врода, як, утім, і чоловіча, — поняття все-таки дуже суб’єктивне. Тому журі всіляких конкурсів краси не позаздриш — спробуй-но вибери з-поміж кількох десятків струнких довгоногих (а в деяких країнах, не виключено, приземкуватих і повненьких) красунь ту єдину, що гідна носити титул найвродливішої. А найважче — тим знавцям «вродливих» стандартів, на чию долю випало суддівство «Міс світу». Бо он їх скільки всіляких, і більшість нібито вельми симпатичні. Рятує суддів хіба те, що на заходах такого штибу вродливе личко й бездоганна фігура — це ще далеко не запорука перемоги: як відомо, світових «місок» обирають не в останню чергу з міркувань політичної коректності, віддаючи данину різним країнам, расам, континентам... >>