Поїзд на Європу

19.05.2005

      Вшанування харківського «Локомотива», який у цьому сезоні вже сьоме «золото» чоловічої Суперліги поклав у Кубок України, стало вже звичною справою для слобожанських шанувальників волейболу. Цей клуб не лише за грою, а й за організацією сьогодні й близько не має конкурентів «у своїй вітчизні». Утім цього разу свято на універсальній арені залізничників вийшло за усталені рамки. Враховуючи, що в нас «волейбол не футбол», приїзд до Харкова міністра у справах молоді та спорту Юрія Павленка — приємний факт, який дозволяє сподіватися, що нова влада житиме не одним ігровим видом спорту.

      Урядовий гість нагородив дипломами «Почесний працівник фізичної культури і спорту» капітана команди Володимира Татаринцева, медпрацівників Олега Шишенка та Андрія Яковенка, а молоді гравці «Локо» Андрій Левченко, Євген Капаєв та Олександр Стаценко отримали посвідчення майстрів спорту. Проте всі ці знаки уваги явно поступаються за значимістю новині, яка надійшла напередодні урочистостей зі штаб-квартири ЄКВ. Чемпіон України у сезоні 2005/2006 знову гратиме в найголовнішому волейбольному турнірі Європи — Лізі чемпіонів! Нагадаємо, що в цьому сезоні харків'яни невдало дебютували в супертурнірі, посівши останнє місце у своїй групі, і за регламентом «вилетіли» у другий за рангом Кубок топ-команд. Проте почесний президент «Локомотива» Віктор Остапчук вирішив боротися за місце «під сонцем», надіславши в ЄКВ вагомі аргументи у вигляді пояснень щодо сучасної інфраструктури, фінансових та інформаційних можливостей клубу й особливої толерантності публіки. Позитивна відповідь на це клопотання є, очевидно, наслідком ще й зростання авторитету України в Європі після помаранчевої перемоги демократії. Тож Харків волейбольний може бути також вдячним і київському майдану Незалежності.

      Віктор Остапчук, одержавши з рук президента ФВУ Володимира Туровського почесний приз Національної федерації «Золотий м'яч», запевнив, що в клубі обов'язково врахують досвід попереднього розіграшу і претендуватимуть на серйозний успіх, а не просто участь у Лізі чемпіонів.