ХРОНІКА

12.05.2005

Баскетбол

      Чемпіонками України серед жінок знову стали баскетболістки «Козачки-ЗАлК». Запоріжанки виграли й третій матч серії до трьох перемог у київського ТІМ-СКУФа, цього разу — у столиці, 85:73. У «золотому» поєдинку 19 очок «Козачці» принесла Марина Хабарова, по 13 — Фенько, Кириченко й Альошкіна. Загалом, упродовж усього сезону кращий клуб України програв лише один матч, і саме «скуф'янкам» Марини Ткаченко.

      У серії за бронзові нагороди також була беззаперечною перевага однієї з команд: дніпропетровки з «Дніпра» вдома просто познущалися над одеською «Білою акацією» — 77:37.

      Підсумкове становище команд: 1. «Козачка-ЗАлК» (Запоріжжя). 2. ТІМ-СКУФ (Київ). 3. «Дніпро» (Дніпропетровськ). 4. «Біла акація» (Одеса). 5. «Олімп-НАЕК» (Південноукраїнськ). 6. «Динамо-НПУ ім. Драгоманова» (Київ). 7. «Чайка» (Бердянськ).

* * *

      Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. За 1—6-те місця: МБК «Одеса» — «Азовмаш» — 98:80 (за чемпіонів України не грав американець Арт Лонг, дискваліфікований на один матч за бійку в Південному).

* * *

      Чемпіонат НБА. «Плей-оф». Півфінали у конференціях (до 4 перемог). Схід: «Маямі» — «Вашингтон» — 108:102 (серія — 2:0). Захід: «Сан-Антоніо» — «Сіетл» — 108:91 (серія — 2:0; українець Потапенко за «надзвукових» знову не грав).

Велоспорт

      Позавчорашній, третій, етап професійної багатоденки «Джиро д’Італія», знову рівнинний, також не виявив явного переможця. Попереду на фініші 205-кілометрового відрізка разом була величезна група гонщиків, серед якої лише фотофініш визначив номінального переможця — італійця Даніло Ді Луку. Такий самий час — 5:24:17 — показали й наші Сергій Гончар (20-й) та Володмир Білека. Володимир Густов відстав на 5 хв. 40 сек., він 138-й. У загальному заліку перед веде Паоло Беттіні (Італія), Гончар — 10-й (-0.33), Білека — 39-й (-1.00).

Футбол

      Англія. Перенесений матч 33-го туру: «Манчестер юн.» — «Челсі» — 1:3 (ван Ністелрой, 8 — Тіагу, 17; Гудйонсен, 61; Дж. Коул, 82). Уже в ранзі чемпіона «Челсі» встановив новий рекорд прем`єр-ліги за набраними очками — 94 пункти за тур до фінішу. Попереднє досягнення — 92 очки — належало «МЮ» й трималося із сезону-1993/94.

* * *

      Кубок Франції. Півфінал: «Осер» — «Нім» — 2:1.

* * *

      Україна. Перша ліга. 33-й тур: «Карпати» — «Динамо-2» — 2:0 (Голбан, 18; Батішта, 74).

Бокс

      В Іспанії, у Пальма-де-Мальорці, пройшов боксерський турнір, де виступили і двоє українських спортсменів-«суперважковиків». Олексій Мазикін після березневого дебюту поміж професіоналів виграв свій другий бій — цього разу за очками, в чотирьох раундах, у англійця Гаррі Ділейні. А головним поєдинком вечора було протистояння Володимира Вірчіса й турка Аднана Серіна. Українець відправив суперника в нокаут уже через 2 хвилини після першого гонгу, це його 18-та перемога у 18 двобоях.

* * *

      Бій між Володимиром Кличком та білорусом Сергієм Ляховичем згодом таки матиме місце у США. У квітні в Німеччині цей поєдинок не відбувся через те, що Ляхович не мав змоги приїхати додому, аби отримати візу. Як видно, переможець протистояння Володимир — Сергій здобуде право на матч із чемпіоном IBF Крісом Бірдом.