На Черкащині прикрили торговців амфетаміном з мільйонними оборотами

20.12.2023
На Черкащині прикрили торговців амфетаміном з мільйонними оборотами

Правоохоронці прийшли до одного з понад 40 фігурантів злочинного угруповання. (Фото надане Черкаською обласною поліцією.)

У Черкаській області за результатами заходів, до яких були залучені майже 700 правоохоронців, знешкоджено діяльність злочинної організації.

 

Її учасники налагодили функціонування кількох лабораторій з виробництва амфетаміну.

 

Також вони вирощували коноплі в промислових масштабах. На збуті наркотиків заробляли до 5 мільйонів гривень на місяць.


Як повідомили «Україні молодій» у черкаській обласній поліції, в ході багатоетапної поліцейської спецоперації для ліквідації потужної злочинної організації співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції спільно з офісом генерального прокурора встановили всіх її учасників, канали збуту психотропів, а також місця розташування так званих виробничих цехів.


Угруповання налічувало понад 40 учасників, а організували його діяльність двоє жителів Черкас. У злочинній організації були три відокремлені гілки: виробництво амфетаміну, вирощування конопель та збут наркотиків у регіоні.

 

Реалізацією ж займалися три окремі групи зі своїми очільниками, які були підзвітні керівникам наркоторговців, розповідають у поліції.


Так званий виробничий амфетамінний цех був розташований у Черкасах. Його потужності дозволяли виготовляти до 10 кілограмів «фену» щомісяця. Коноплі вирощували на кількох ділянках у Канівському районі, а також у квартирах деяких фігурантів.


Поля з коноплями розташовувалися на відстані 50—100 км одне від одного. На кожному виробництві була своя охорона, технологи, а також «виконроби», які слідкували за діями всіх «працівників», уточнюють правоохоронці.

 

Виготовлену продукцію доставляли до місць фасування, де вже окрема група готувала товар для подальшого збуту і передачі його наркокур’єрам.


Учасники, визначені очільниками злочинної організації, відповідали за фінансові питання: збір коштів від продажу, закупку сировини, видачу «зарплати», звіт головним керівникам угруповання. Ділкам злочинної організації загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.