Рукави достатку: Черкащина входить до п’ятірки лідерів за врожайністю зернових і зернобобових

23.08.2023

Черкаська область входить до п’ятірки лідерів cеред областей України за врожайністю зернових і зернобобових культур.

 

Зокрема, аграрії Шевченкового краю вже зібрали понад мільйон тонн збіжжя, про це повідомляють в ОВА. За словами заступника голови Черкаської обласної військової адміністрації Олександра Турченяка, в регіоні також завершено збір озимого ячменю. Його намолочено 77 тисяч тонн.
    

«Крім цього, зібрано 12 тисяч тонн гороху та 199 тисяч тонн озимого ріпаку, підходить до завершення збір ярого ячменю. Уже змолочено 70% від загальної кількості. А це 122 тисячі тонн», — наголошує пан Олександр. 

 

Він каже, що цього року в Черкаській області вища врожайність ­озимої пшениці, ніж минулоріч. Наразі наломочено понад 1 мільйон тонн. Водночас триває збір ярої пшениці.
    

«За попередніми розрахунками, виробництво продовольчого зерна вже перевищило потребу населення області. Тож велика подяка нашим аграріям за роботу», — зазначає заступник очільника Черкаської області Олександр Турченяк.

 

І підсумовує: на Черкащині налагоджено механізм зберігання врожаю, зокрема, нині аграрії активно використовують рукави для зберігання зерна. Це стало можливим завдяки міжнародним програмам підтримки USAID АГРО, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).