Цвях експозиції: у черкаському музеї «Кобзаря» з'явився портрет Шевченка з гвіздків

19.07.2023
Цвях експозиції: у черкаському музеї «Кобзаря» з'явився портрет Шевченка з гвіздків

Портрет Тараса Шевченка, створений за допомогою 2 тис. 800 гвіздочків. (Фото надане музеєм «Кобзаря».)

Черкаський обласний музей «Кобзаря» Тараса Шевченка поповнився цікавим експонатом: тут тепер є портрет поета, «намальований» 2 тис. 800 гвіздками.


Як повідомили «Україні молодій» працівники музею, щедру посилку отримали вони від Володимира Бащака з Івано-Франківська, відомого в Україні колекціонера Шевченкіани, яку він часто презентує на виставках.


«Наш музей Володимир Олександрович не вперше тішить подарунками, проте цього разу подивував авторським виконанням портрета Тараса Шевченка, який він створив за допомогою... цвяхів! 2 тис. 800 гвіздочків використав автор, аби «вималювати» на дошці образ Шевченка-солдата», — розповідають у музеї «Кобзаря». І додають, що портрета Кобзаря у такому втіленні в колекції музею ще не було.


«Тож уклінно дякуємо Володимиру Олександровичу за цей та інші подарунки і сподіваємося на подальшу прихильність», — підсумовують у музеї «Кобзаря».


До речі, уточнюють музейники, Володимир Бащак є автором книги «Тарас Шевченко», у якій він презентує зображення значків, медалей, монет, жетонів і надає доступну інформацію про ці предмети. Цю книгу він іще раніше передав музею.