У Каневі припинила роботу найбільша грибна ферма

12.07.2023
У Каневі припинила роботу найбільша грибна ферма

Повномасштабна війна заморожує виробництво. (Фото з сайту landlord.ua.)

У Каневі з липня припинила грибне і компостне виробництво агропромислова група компаній «Верес», законсервувавши своє устаткування.

 

Про це повідомляє «Україна молода», посилаючись на інформаційне агентство UMDIS.


Останнім часом компанія, яка працювала на ринку з 2004 року, намагалася знайти орендаря і зберегти виробництво, але безуспішно.

 

Левову частку врожаю печериць збирали для потреб власного консервного цеху — мариновані гриби «Верес» відомі більшості жителів України.


Загалом грибна ферма цього виробника у Каневі складається з 36 камер вирощування печериць по 700 квадратних метрів у кожній, що робить її найбільшою в Україні.

 

У кращі часи виробництво сягало 450 тонн грибів на місяць. Компостне виробництво становило до 3,5 тисячі тонн компосту Ф2 на місяць. Причиною ж закриття стали збитки за останній час.


Нагадаємо, що названа група компаній входить до промислово-інвестиційної групи «Смарт-Холдинг», є вертикально інтегрованим бізнесом у сфері FMCG, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування, зокрема консервованої продукції, соусів.

 

До російського вторгнення група об’єднувала два переробні та два сільськогосподарські підприємства, логістичний центр зі зберігання продукції та господарство з вирощування печериць. На потужностях групи щорічно пере­робляли до 25 тис. тонн плодоовочевої продукції.