Гібридний бумеранг: про визвольну активність на Білгородщині, Курщині та Брянщині

24.05.2023
Гібридний бумеранг: про визвольну активність на Білгородщині, Курщині та Брянщині

Кацапи готуються до капітуляції.

Гібридна війна, яку московія веде в Україні десятий рік поспіль, нарешті повертається бумерангом на її ж територію. Тепер і «там не все так однозначно», оскільки свої прибули визволяти своїх на відібраній у своєї ж ФСБ броньованій техніці.

 

Причому визволителі заявили, що про це їх попросили самі жителі Білгородщини окремим листом, бо втомилися від непрофесійності рашистських вояк. Ті, мовляв, настільки криворукі й безвідповідальні, що скидають авіабомби на російські міста й постійно курять поблизу складів із боєкомплектом. Як відомо, подібними причинами московські маніяки виправдовували свою війну проти України.


Активність бійців на території Білгородської, Курської та Брянської областей стала очевидною на початку тижня. У скабєєвих назвали це «жахом на кордоні», що супроводжується бо­йовими зіткненнями «з обох сторін». Водночас рейд «Російського добровольчого корпусу та легіону «Свобода Росії» (так себе називають бійці) висвітили не менш сороміцький для московії факт.

 

Розширюючи свою територію за рахунок окупації українських населених пунктів, там взагалі не переймаються охороною своїх офіційно визнаних кордонів. Зокрема, у мережі з’явилися відео, де воїни РДК та ЛСР безперешкодно ввійшли до сіл у згаданих сусідніх регіонах і заявили про звільнення їх від кремлівського режиму. Красиво злетіла в повітря й будівля ФСБ у Білгороді, про що повідомив місцевий губернатор гладков.


Від української сторони подію прокоментував речник ГУР Андрій Юсов , назвавши її процесом створення «смуги безпеки» для захисту прикордоння. «Так, сьогодні «Русский добровольческий корпус» та «Легион Свобода России», які складаються з громадян російської федерації, розпочали операцію зі звільнення територій Білгородщини від так званого режиму путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», — сказав він.


У понеділок ввечері російські добровольці заявили про новий, уже третій рейд на територію рф. У мережі з’явилися відео, де вони переможно стоять біля покажчиків села Безлюдівка Білгородської області, а також сіл Любимівка та Чуровичі Брянської області. Ще пізніше заявили про «звільнення Козинки» на Білгородщині й заходження передових груп до Грайворона.


Цікаво, що прикордонний інцидент добряче зіпсував москалям побєдобєсіє, яке на болотах стартувало після захоплення Бахмута терористами «вагнера». До святкової програми внесли салют із роздачою орденів, а тут така прикрість. Особливий сум навіюють автомобільні затори, які влаштували місцеві жителі на виїзді з Білгородського регіону. Словом, харківські сусіди у себе вдома отримали те, над чим весело глузували в лютому минулого року. І тут уже нічого не вдієш, адже бумеранг завжди повертається до тих, хто його запустив.


А герої ЗСУ тим часом продовжують творити дива на фронті. Стало, наприклад, відомо, що наші бійці не лише активно мінусують склади та живу силу противника, а й поповнюють поголів’я орків для обміну. Днями семеро наших розвідників 59-ї ОМПБр узяли в полон... 22 спецназівців підрозділу МО рф «Шторм». Спочатку знищили їхню бойову техніку, а потім запросили підняти руки вгору. У них це вийшло настільки чемно, законно і красиво, що кремлівські пропагандисти луснуть від люті.