Робота під «прикриттям». 41 бізнес переїхав на Черкащину з територій бойових дій

17.05.2023
Робота під «прикриттям». 41 бізнес переїхав на Черкащину з територій бойових дій

Швейна компанія з Херсонщини відкрила з нуля три філії на Черкащині, ще одну — на сусідній Кіровоградщині. (Фото Черкаської ОВА.)

На Черкащині наразі «оселилося» 41 підприємство, яке переїхало з територій, де тривають бойові дії.

 

Про це повідомив голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець. За його словами, влада області перебуває в постійній комунікації з черкаськими підприємцями, а також із такими «новобранцями», як це 41 підприємство, які перебралися на Черкащину, рятуючись від війни.


«Разом нам вдалося втримати рівновагу й адаптуватися до нових реалій: за перший квартал наша область посідає провідні позиції за темпами зростання надходжень податку на доходи фізичних осіб і податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки», — веде далі пан Ігор.

 

Якщо говорити, уточнює він, про релоковані бізнеси, то наш пріоритет — максимальний супровід і сприяння, щоб їхні ре­старти були успішними.


«Сьогодні розповім вам продовження історії одного з таких підприємств — швейної компанії, що до війни працювала на Херсонщині. Менше року минуло від релокації, а вона вже відкрила з нуля три філії на Черкащині, ще одну — на сусідній Кіровоградщині. А завдяки ЗСУ поновлює роботу у звільненій Снігурівці на Херсонщині. І на цьому не зупинятиметься», — розповідає голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

 

І підсумовує, що понад 300 робочих місць, стабільна зарплата, мільйонні податки, співпраця з волонтерами — це внесок цієї компанії в нашу Перемогу.