Уже все не за планом. ЗСУ тримають оборону на сході і нищать склади ворога навіть у тилу

01.03.2023

Новина про підірваний російський розвідувальний літак А-50У серйозно рознервувала «бацьку» лукашенка.

 

Він терміново зібрав керівників свого силового блоку і почав вимагати встановлення в їхніх лавах залізної дисципліни.


Звісно, причиною його гніву міг стати справедливий наганяй від кремлівських кураторів за відвертий ляп у «Мачулищах».

 

Але військовий експерт Олег Жданов поділився з цього приводу дещо несподіваною версією. На його думку, «очі та вуха авіації та ракетних військ росії» (такий статус мала крилата машина з тарілкою) могли пошкодити спецслужби рашистів задля тиску на незговірливого союзника.

 

Мовляв, якщо ми знесли у повітря літак на стратегічному об’єкті, що має серйозну охорону, то твій броньований автомобіль підірвати у Мінську для нас узагалі не проблема.


У самій росії нині теж неспокійно. Москалі нарешті помітили масові втрати «мобіків» під Вугледаром і забили на сполох.

 

Зокрема, відомий військовий телеграм-канал GREY ZONE обрушився з нищівною критикою на генерала Рустама Мурадова.

 

За даними дописувачів, штурмуючи це місто, він «угробив» 40-ву та 155-ту бригади морської піхоти і продовжує донищувати 5-ту танкову бригаду, яка вважається в їхній армії найкращою.

 

Озвучені втрати настільки помітні, що проблемного командувача армійці вимагають віддати під трибунал.


Противник на фронті цими днями зазнав великих втрат не лише у живій силі. Українські артилеристи за останній тиждень знищили чимало баз окупантів, а також складів з боєприпасами і пально-мастильними матеріалами у Херсонському, Донецькому та Запорізькому регіонах.

 

«Прилетіло» навіть у ті населені пункти, які раніше не могла накрити наша артилерія через відсутність далекобійної техніки.


На південному фронті ВСУ намагаються відтіснити ворога від Дніпра, підійшовши до окупантів на дуже близьку відстань. За словами керівниці пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, ця річка фактично стала лінією фронту.

 

«З цієї причини обстріли досить щільні, — каже вона. — Ми працюємо над тим, аби посунути їх, знищити їхні спостережні пости, запаси і скупчення техніки. Днями, наприклад, відпрацювали результативно по блокпостах у районі Нової Каховки. Там же накрили бліндаж з особовим складом і спостережний пункт неподалік».


Загалом ВСУ за рік війни вже встигли демілітаризувати понад 148 тис. 130 путінських загарбників. Лише за добу 25-26 лютого на концерт до кобзона вирушило 660 мобіків.


У свою чергу голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив про помітну активізацію рашистів на цій ділянці фронту. За останні два тижні ворог звіз сюди величезну кількість важкої техніки, боєприпасів і нових мобілізованих.

 

За його словами, на даному етапі кацапи проводять зондування слабких місць в українській обороні. Вони збільшили кількість обстрілів як на лінії зіткнення, так і в тилу, а також частіше проводять атаки.

 

Особливо гаряче цими днями на Сватівщині, поблизу Кремінної та в районі Білогорівки. Втім Сергій Гайдай сподівається, що масштабного наступу тут не буде.