Горизонт нових можливостей: Маліновський гратиме в одному чемпіонаті з кращими футболістами ЧС-2022

11.01.2023
Горизонт нових можливостей: Маліновський гратиме в одному чемпіонаті з кращими футболістами ЧС-2022

У «Марселі» Руслан Маліновський обіцяє грати з пристрастю та серцем. (Фото з сайту sport.ua.)

Якщо епопея з переходом Михайла Мудрика з «Шахтаря» до «Арсеналу» знову затягується й керівництво «гірників» намагається виторгувати за свого талановитого футболіста максимально близьку до раніше окреслених 100 млн доларів ціну, то питання пошуку Русланом Маліновським нового для себе клубу вже вирішилося.


Планувалося, що нинішнє зимове трансферне вікно 30-річний півзахисник збірної України використає для переїзду з Серії А до англійської прем’єр-ліги, однак заключну угоду «Аталанта» підписала з французьким «Марселем».


Умови укладеного з французами контракту передбачають, що переїзд Маліновського на «Велодром» відбудеться на умовах піврічної оренди, після котрої французький клуб має здійснити обов’язковий викуп за 10 млн євро з додатковим бонусом у розмірі 3 млн.


«Я з честю носитиму футболку «Марселя». Пристрасть, повага, прагнення перемоги. Я обіцяю завжди грати серцем. Побачимося на «Велодромі», — підписав французькою своє фото з клубної презентації Руслан.


Зазначимо, що після 17 турів нова команда Маліновського посідає в чемпіонаті Франції третє місце, відстаючи на вісім пунктів від лідера перегонів — «ПСЖ», за який, нагадаємо, грають двоє найкращих футболістів нещодавнього «мундіалю» — Мессі та Мбаппе.

 

До слова, в «Марселі», як і в «Аталанті», український півзахисник носитиме футболку з номером «18». Працюватиме ж під керівництвом 44-річного хорватського спеціаліста Ігора Тудора.


«Ми хотіли отримати Руслана цього літа, це була наша мета. У нас вийшло. Маліновський сильний на останніх тридцяти метрах, у нього гарне бачення гри, хороша нога. Мені подобається, як він інтерпретує футбол», — так оцінив нове придбання наставник «Марселя».


Водночас в «Аталанті» виказали подяку українцеві за роки, проведені в Бергамо, й пояснили, чому вирішили попрощатися з футболістом.

 

«Ми дякуємо йому за те, що він зробив за час перебування в «Аталанті». З’явилася можливість — і ми нею скористалися. Руслан грає на позиції, де ми маємо достатньо виконавців, тому ми погодилися на трансфер», — зазначив спортивний директор бергамасків Тоні Д’Аміко.