Війна з Росією: ворог атакував Київ «шахедами», ЗСУ провели успішну операцію в районі Бахмута

21.12.2022

Після масованої повітряної атаки наприкінці минулого тижня росіяни відмовилися від традиційної перерви і вже в понеділок вдарили по столиці та південних містах «шахедами».

 

Нова партія іранських безпілотників, незважаючи на санкції, таки поповнила армію окупантів, тому кремлівські старці продовжать гасити нам світло.


За даними Генштабу, з 35 запущених дронів сили ППО знищили 30. Мер Києва Володимир Кличко підтвердив «прильоти» в Солом’янському і Шевченківському районах, повідомивши про влучання в об’єкти інфраструктури.

 

В Укренерго того ж дня повідомили про запровадження ще більш жорсткого графіка відключення електроенергії.


Влаштована темрява стала показовою ілюстрацією до зустрічі в Мінську двох пострадянських диктаторів-терористів, які все ще намагаються війною подовжити свій термін перебування у владі. Щоправда, в нелегітимного президента лукашенка цього разу здали нерви, і він несподівано зважився на правду.

 

«Ми обидва агресори, найгірші та найтоксичніші люди на планеті, — сказав він. — Ми тільки про одне сперечаємося — хто гірший. Володимир Володимирович каже, що я. Я думаю, що — він. Ми вирішили, що ми однакові».


За даними експертів, під час свого візиту путін хотів схилити свого союзника до повторного наступу на Київ, але про що вони домовилися насправді, наразі невідомо.

 

В офіційних релізах ідеться лише про подовження тактики спільних військових навчань, створення нової бойової техніки і підготовку рашистськими інструкторами екіпажів білоруських літаків.


Водночас на реальному фронті й надалі триває кровопролитна війна. Зокрема, прийшла добра новина з Бахмута — найгарячішої точки східного фронту, де успішну операцію провів підрозділ десантно-штурмових військ ЗСУ.

 

Як повідомив головний редактор видання «Цензор нет» Юрій Бутусов, за допомогою коригування з дрону та у взаємодії з артилерією британські бронеавтомобілі Wolfhound зачистили російську піхоту вогнем 12,7 великокаліберних кулеметів на східній околиці міста. Налякані ворожі піхотинці відстрілювалися як могли, але через хаотичність дій більше влучали по своїх же позиціях.


Прокоментував ситуацію в цьо­му районі й Володимир Зеленський.

 

«Ще з травня окупанти намагаються зламати Бахмут, — сказав він. — Але час іде, і Бахмут ламає вже не тільки російську армію, а й російських найманців, що прийшли на заміну втраченій армії окупантів».


Зросли останнім часом і можливості українських повітряних сил. Днями славнозвісна «бавовна» спалахнула на Кримському перешийку, де рухалася військова техніка окупантів.

 

У коментарях щодо цієї події кацапи схвильовані не стільки втратою армійських вантажівок, скільки новим потенціалом української артилерії.


Наші підрозділи Повітряних сил регулярно зачищають також військові склади ворога в Мелітополі. Як результат, окупанти, швидше за все, почали готуватися до акту «доброї волі» і в цьому місті. Тобто вони метушаться точнісінько так, як робили це вже не раз перед своїм відступом.

 

«Вони спочатку накопичувалися навколо Херсона, будували укріплення, а потім повідомляли, що покидають деякі населені пункти, — прокоментувала ситуацію координатор пресцентру ОК ВСУ «Південь» Наталя Гуменюк. — Далі починали готуватися там до вуличних боїв, потім розказували, що не все ще втрачено, потім виносили з банків та інших закладів те, що вважали цінним».

 

Тобто вели підготовку до ганебної втечі не з порожніми руками.