Щоб було як удома. У Черкасах облаштували житло для 350 переселенців

30.11.2022
Щоб було як удома. У Черкасах облаштували житло для 350 переселенців

Міський голова Анатолій Бондаренко представив прихисток його новоселам.

Наразі в Черкасах завершують облаштування першого шелтера для внутрішніх переселенців.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, під житло переобладнали будівлю, де раніше функціонувала дитяча поліклініка.

 

У тимчасовому прихистку розселятимуть жінок із дітьми, одиноких літніх людей та людей з інвалідністю. У ньому одночасно зможуть проживати близько 350 осіб.


Ремонтні роботи відбувалися коштом місцевого бюджету, з облаштуванням кімнат меблями та побутовою технікою допомогли міжнародні фонди.

 

Серед них — Саб-офіс УВКБ ООН, Міжнародна організація з міграції, Міжнародний фонд «Відродження», Association Les Amis de la Pologne та громадська організація «Україна на часі» — Spotlight on Ukrainе.

У Черкасах подбали про те, аби проживання переселенців у тимчасовому прихистку
було максимально безпечним та зручним.
Фото пресслужби Черкаської міської ради.


Цей заклад відрізняється від типових гуртожитків. Тут передбачено штат, який не просто прийматиме на поселення і супрово­джуватиме проживання, а й працюватиме з людьми для соціальної та психологічної підтримки.
 

 

«Ми подбали про те, аби проживання в тимчасовому прихистку було максимально безпечним та зручним. На кожному з чоти­рьох поверхів є душ, кухня та вбиральні.

 

На першому — створено доступні умови для людей з інвалідністю», — розповідає міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

 

За його словами, Черкаси з перших днів повномасштабного вторгнення приймають внутрішніх переселенців (які інколи приїжджають з одним рюкзаком) і підтримують їх, аби люди, котрі пережили жахи війни, могли адаптуватися на новому місці.


«Ми й надалі створюватимемо умови для переселенців. Адже найголовніше завдання для всіх нас сьогодні — об’єднатися і перемогти», — наголошує Анатолій Бондаренко.

 

Він каже, що після української перемоги ця будівля використовуватиметься для потреб громади міста Черкаси.