Порвані скрепи. Залужний подякував усім підрозділам Сил оборони за надзусилля зі звільнення Херсона

16.11.2022
Порвані скрепи. Залужний подякував усім підрозділам Сил оборони за надзусилля зі звільнення Херсона

Валерій Залужний: «Росія має залишити всі захоплені території». (Фото з відкритих джерел.)

Радість, з якою жителі Херсона зустрічали своїх визволителів,  шокувала російську пропаганду.

 

У штучно створеній ними паралельній реальності саме рашистському війську повинні були дістатися квіти херсонців разом з неприхованою любов’ю та вдячністю. Але сталося все навпаки. 

 

Через стрімко зруйновані шаблони загін пропагандистів і досі  не спромігся виправдати дії своєї армії так, аби її відступ традиційно був сприйнятий задурманеною публікою як велика перемога.


Олії у розбурхане полум’я підлив і візит Володимира Зеленського до звільненого міста, оскільки вкотре змусив росіян провести невтішні для себе паралелі.

 

Після очевидної поразки їхній «бункерний дід» путін знову втік до свого підземелля пересиджувати гострий момент. А український президент вирушив на лінію фронту, щоб підтримати свою армію і містян.

 

Різниця виявилася настільки разючою і образливою, що пильні користувачі інтернету кинулися порівнювати навіть такі дрібні деталі, як одяг гарантів.

 

З’ясувалося, що Зеленський приїхав до Херсона у досить скромній куртці від українського бренду, а путін чи його двійник до недавньої зустрічі з мобілізованими вдягнувся (як для такої події) у щось непристойно дороге.

 

І це притому, що його «чмобіки» відправляються на фронт замалим не в домашніх кросівках.


Загалом же звільнення правого берега Херсона далося ВСУ чималою кров’ю. Як повідомив головнокомандувач Валерій Залужний, до цієї перемоги наші герої йшли понад два місяці, вибиваючи ворога з добре укріплених плацдармів.

 

«Дякую підрозділам Сил оборони за надзусилля зі звільнення Херсона! — написав він у своєму телеграм-каналі. — Операція тривала від початку вересня і закінчилася нашим успіхом. Однак він має свою ціну. Вічна пам’ять полеглим побратимам і посестрам! Ми знаємо, за кого і за що воюємо».


Аби змусити окупантів відступити з Херсона, ЗСУ протягом тижня звільнили 179 населених пунктів. За даними ОК Південь, загальна площа деокупованих територій становить 4,5 тисячі квадратних кілометрів.

 

Ворог змушений був утекти на лівий берег, де зараз намагається облаштувати фортифікаційні споруди і при цьому продовжує обстрілювати українські позиції. За даними експертів, частина виведених підрозділів невдовзі потраплять на схід, де зараз тривають найзапекліші бої.

 

На сьогодні Збройні сили України контролюють практично половину Донецької області, але в регіоні тривають важкі бої. Особливо гарячі напрямки — міста Вугледар, Авдіївка, Бахмут.


«На бахмутському напрямку ворог не припиняє спроб прорвати оборону  наших захисників, — повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко. — Намагаються зайти до міста чи обійти його для того, щоб надалі мати і розвивати свій наступ. Ворог дійсно перекидає свої значні сили на вказані напрямки. Зазнає величезних втрат, але своїх спроб не припиняє».

А ТИМ ЧАСОМ...


Країна-агресорка рф активізувала своїх лобістів на Заході й намагається схилити Україну до переговорів. За даними експертів, окупанти хочуть залишити за собою Крим і забрати усю територію Донецької та Луганської областей.


Коментуючи цю ситуацію, Володимир Зеленський наголосив, що Україна не вірить заявам росії, яка намагається ввести в оману світову спільноту.

 

«Ми йдемо далі. Ми готові до миру, але миру для всієї нашої країни, — запевнив він. — Нас не цікавить територія інших країн. Нас цікавить лише деокупація нашої країни, наших територій. Тому я не знаю, що буде наступним, але це буде».


Про готовність ЗСУ йти далі повідомив і Валерій Залужний у  телефонній розмові з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

 

«Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов, — сказав він. — Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна — росія має залишити всі захоплені території».