Свинар і за сумісництвом убивця? В армії рф для ракетного терору українців створили секретний підрозділ

26.10.2022
Свинар і за сумісництвом убивця? В армії рф для ракетного терору українців  створили секретний підрозділ

Колективний портрет росіян-терористів, які розважалися, посилаючи на голови мирних українців та інфраструктуру наших міст ракети.

Журналісти редакцій The Insider, Bellingcat та Der Spiegel провели власне розслідування і з’ясували, що до ракетних обстрілів українських міст причетний секретний підрозділ Головного обчислювального центру (ГОЦ) ЗС рф.

 

Ідеться про три десятки офіцерів, які мають відмінні навички у галузі інформаційних технологій.

 

Більшість з них — молоді чоловіки та жінки, які, окрім служби в армії, розважаються створенням комп’ютерних ігор.  


Їхню причетність до вбивств мирних жителів та руйнування української інфраструктури журналісти згаданих видань довели шляхом деталізації телефонних дзвінків і зіставлення їх із часом обстрілів.

 

Для цього вони проаналізували дані тисяч випускників провідних військових інститутів рф і, зрештою, вийшли на петербурзький Військово-морський інженерний інститут.

 

Цікаво, що усі вирахувані ракетники цього вишу наразі зареєстровані як ті, що проживають та працюють за адресою Знам’янка, 19 у Москві. А це якраз і є місце розташування Генштабу ЗС рф.


Вигадані для прикриття офіційні професії повітряних убивць — теж із розряду суто російського простуватого блефу.

 

Скажімо, дехто Сергій Ільїн, заперечивши свою причетність до ракетної війни, повідомив, що працює сантехніком.

 

Його колега — лейтенант Артем Веденов, працевлаштований на свинофермі. Капітан Юрій Ніконов крутить кермо пасажирського автобуса.

 

А лейтенант Катерина Чугунова нібито має скромну квіткову крамницю і, окрім петуній, за її словами, більше нічим не цікавиться.


Але засекречений загін ГОЦу видала проста фотографія. Як вдалося встановити Bellingcat, ця світлина була зроблена у внутрішньому дворі будівлі Міноборони на Знам’янці.

 

Тобто там, де всі любителі «пересічних» професій зареєстровані офіційно. Після того, як кожен з них побачив себе на знімку, зі словесним блефом у «сантехніків-водіїв» виникли проблеми.


Спочатку в ході розслідування журналісти вивчили метадані телефонних розмов начальника центру генерал-майора Роберта Баранова.

 

«Аналіз його дзвінків з 24 лютого до кінця квітня 2022 року показав таке, — пишуть медійники. — Щоразу перед запусками крилатих ракет (про які відомо з відкритих джерел) йому дзвонили з одного конкретного номера, який, як ми визначили, належить полковнику Ігорю Багнюку, зареєстрованому за тією ж адресою, що й інші відомі офіцери ГОЦ. Потім ми вивчили метадані дзвінків самого Багнюка і виявили його інтенсивне спілкування з понад 20 військовими інженерами та айтівцями ГОЦ. На основі кластерів із повторюваних дзвінків ми реконструювали команду з 33 військових інженерів, які підпорядковані полковнику Багнюку».


Цікаво, що перед тим, як кацапи завдали масованих ударів по Україні 10 жовтня, Багнюк зі своїм загоном «свинарів та квіткарок» протягом тижня (з 2-го по 9 жовтня) вів дуже активні перемовини. У переддень скоєного злочину він телефонував 11 разів.

 

На думку журналістів, цей факт може стати прямим доказом того, що свої удари кремлівські маніяки планували мінімум тиждень. А відтак цей злочин не може вважатися відповіддю за підрив Кримського мосту, в чому рашисти звинуватили ВСУ.