Невидимий фронт: як партизани нищать москалів та їхніх посібників на окупованих територіях

01.09.2022
Невидимий фронт: як партизани нищать москалів та їхніх посібників на окупованих територіях

Останнє партизанське попередження. (Фото з сайту nv.ua.)

У зайнятих ворогом містах обіцяні референдуми можуть не відбутися, у тому числі й завдяки активності підпільного руху опору.

 

Народні месники оголосили безкомпромісне полювання на колаборантів і постійно «демілітаризують» армію ворога.

Месники нескореного Півдня

День Незалежності жителям тимчасово окупованого селища Михайлівка на Запоріжжі запам’ятався гучною подією. Уранці, найвірогідніше, українські партизани підірвали автомобіль, у якому їхав гауляйтер Іван Сушко.

 

Колишній тамада, що дослужився в рашистів до посади голови військово-цивільної адміністрації, загинув на місці. У салоні автівки перебувала також донька його коханки. Про долю дитини поки що нічого невідомо, а ось інформація про її матір уже з’явилася.

 

Кажуть, вона активно співпрацювала з окупантами разом із покійним, який офіційно записався в колаборанти ще у квітні. До речі, тамада Сушко свого часу балотувався в депутати місцевої ради від «Опозиційного блоку», а в молодості служив у десантно-штурмових військах ЗСУ.


А за кілька днів після загибелі «голови» знайшли повішеним Андрія Рижкова, який називав себе в Михайлівці «начальником поліції». Наразі поки що невідомо, чи була смерть колишнього прикордонника і громадського діяча насильницькою.

 

Втім є дані, що він сам запропонував свої послуги рашистам і безслідно зник напередодні загибелі Сушка. Злетіла в повітря днями й поліцейська автівка, в якій перебував «заступник начальника ДАІ» тимчасово окупованого Бердянська Олександр Колесніков. За офіційною інформацією, до лікарні він потрапив «з осколковим пораненням», але рана виявилася несумісною з життям.


Водночас у Приазовському Мелітопольського району партизани підірвали штаб окупантів, у стінах якого готували «референдум» про приєднання цього селища до Росії.

 

«Як наслідок, мінус один район, де і мешканці, і колаборанти триматимуться від псевдореферендуму якнайдалі, — повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. — Сили спротиву продовжують не просто натякати, а вибухово заявляти окупантам, що їм тут не раді. Усе, що хоч якось пов’язане з підготовкою до голосування, буде знищуватися на місці».


Давно «підгорає» і в посібників москалів на Херсонщині. Причому в цьому регіоні партизани демонструють, окрім неймовірної сміливості, ще й неабияку вигадливість.

 

Скажімо, й досі не оклигав після тяжкого отруєння та перебуває в лікарні керівник так званої «адміністрації» Херсонської області, колишній нардеп партії експрезидента Януковича Володимир Сальдо.

 

Ще один зрадник, гауляйтер Нової Каховки Віталій Гура, був застрелений просто біля дверей своєї квартири. А ось і зовсім свіжа новина.

 

Колишній «слуга народу» Олексій Ковальов, який із перших днів окупації росією Херсонщини співпрацював із ворогом, отримав смертельні ножові поранення у власному домі в Голій Пристані. На нього раніше вже було здійснено замах. Партизани відкрито заявляли, що він є їхньою пріоритетною мішенню.

 

«Ми знаємо всіх зрадників. Ми знаємо всіх, хто допомагає росіянам, — розповів журналістам видання The Times у минулому офіцер військової розвідки України з позивним «Бунтар», який навчає та очолює партизанські загони по всій країні. — На них чекає великий сюрприз і безліч «подарунків». Знайдемо всіх і вб’ємо».

Хто вони?

Українські партизани сьогодні не тільки знищують колаборантів, підривають залізничні колії та місця скупчення рашистів, а й роздають флаєри, малюють графіті з різними повідомленнями, розповсюджують у тилу ворога державну символіку.

 

Вони також збирають достовірні дані про пересування окупантів і місцезнаходження їхніх казарм і складів. Це робиться для того, аби російські солдати постійно почувалися незахищеними, а українці, які не мають доступу до правдивої інформації, не втрачали надію на звільнення.


Підпільники наразі виконують завдання разом зі спеціально навченими бійцями, дії яких координують представники військової еліти. Найактивнішою зоною невидимого фронту фахівці називають Мелітополь.

 

Американський інститут вивчення війни ISW, незважаючи на окупацію, позначає цей район як зону, де ворог стовідсотково не контролює ситуацію саме завдяки роботі партизан.

 

Наразі в цьому місті та ближніх селах ЗСУ влучно б’ють по військових базах і скупченнях окупантів, отримуючи точні координати від підпільників. Також тут регулярно знаходять просто на вулицях тіла вбитих рашистів.


Жах на колаборантів наводять і психологічні атаки партизанів. Зокрема, в захоплених містах усе частіше почали з’являтися листівки, де за вбивство зрадників пропонують серйозні гроші.

 

Так, за життя заступника голови окупаційної адміністрації Херсонської області Кирила Стремоусова наразі пропонують 500 тисяч гривень, а за страту гауляйтера Мелітополя Євгена Балицького — 10 тисяч доларів.

 

«Так, ми воюємо з сильним ворогом, він переважає нас кількістю, він може тимчасово захопити те чи інше місто, — повідомили партизани на сайті «Спротив», що був створений Силами спеціальних операцій. — Але він ніколи не зможе його втримати, бо в кожному будинку на нього будемо чекати ми. І ми звільнимо кожен метр нашої землі, крок за кроком».