Рашистам спекотно: українська артилерія та авіація зламали навіть «бойових бурятів»

21.07.2022

Побиті склади з боєприпасами на Херсонщині не лише підірвали наступальний дух окупантів, а й штовхають їх періодично на відчайдушні кроки.

 

Як повідомили в Оперативному командуванні «Південь», рашисти, у відповідь на повітряні атаки наших військ, направили свій винищувач Су-25.

 

Той випустив по групі української авіації три ракети класу «повітря-повітря», але жодна з них не влучила у ціль. Натомість літак збили українські зенітні ракетні підрозділи.

 

Пілот катапультувався, а винищувач упав на тимчасово окупованій території регіону.


Лише за добу 19 липня на південному напрямку ЗСУ вдалося «спустити» на землю ще й безпілотний розвідник, а також знищити по три РСЗВ «Град» та гаубиці «Мста-Б», ще «Гвоздику», кілька автомобілів, польовий артилерійський склад у районі села Брускинське та чотири десятки окупантів.


Гаряче було в цей час і на Миколаївщині, де кілька українських крилатих штурмовиків завдали ракетного удару по складу боєкомплектів та техніки ворога в районі Снігурівки.

 

Водночас кілька вертольотів Мі-24 влучили по скупченню живої сили та арсеналу біля Любомирівки. Успішними були атаки авіації ЗСУ також у Хрещенівці та Ольгиному, а днем раніше штурмовики вдарили по танковому взводу та опорному пункту окупантів у районі Лозового.


У паніці рашисти намагаються укріпитися й утримати зайняті рубежі, але їм хронічно бракує боєприпасів, води і харчів. Навіть на «легендарному» російському флоті наразі не все гаразд із бойовим духом.

 

За інформацією Генштабу ЗСУ, командування тут проводить серйозні «профілактичні заходи у зв’язку з дуже низьким рівнем дисципліни у підрозділах, що залучалися та плануються до залучення у бойових діях на території України». Простіше кажучи, матроси пиячать та ігнорують накази командирів.


Війна остаточно зламала навіть знаменитих «бойових бурятів». Недавно півтори сотні цих бійців категорично відмовилися йти на смерть і поїхали додому. І це притому, що їх залякували, погрожували в’язницею й тримали за колючим дротом у таборі так званої «лнр».

 

Ще пів тисячі контрактників звернулися до фонду «Вільна Бурятія», аби там допомогли їм вирватися з України. За словами голови цієї громадської організації Олександри Гармажапової, наразі військові-відмовники бояться, що їх кинуть на передову без екіпірування, аби позбутися заколотників.

 

Зчинили бунт в Улан-Уде також дружини військових, вимагаючи повернути додому їхніх чоловіків, бо ті давно контужені й повністю виснажені війною.  


Найгарячішою точкою фронту й надалі залишається Донбас. За даними Генштабу ЗСУ, на Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли з танків та артилерії поблизу Долини, Краснопілля, Костянтинівки, Чепіля, Гусарівки та Адамівки.

 

Зі ствольної артилерії ворог обстрілював також Краматорськ, Сіверськ, Серебрянку, Григорівку, Верхньокам’янське та інші населені пункти.

 

Армія путіна також намагається створити умови для наступу на Бахмут і планує захопити Вуглегірську ТЕС.


І найбільш очікувана новина зі сходу. На Ізюмському напрямку ЗСУ перейшлu у контpнаступ. Через колосальний натиск наших військ ворог був змушений відступити. Про це вранці 20 липня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.