Помста з неба: як українська авіація та артилерія нищить опорні пункти ворога по всій лінії фронту

07.07.2022
Помста з неба: як українська авіація та артилерія нищить опорні пункти ворога по всій лінії фронту

Гаубиця М777. (Фото Генштабу ЗСУ)

На південному напрямку цими днями стало гаряче не лише через липневу спеку, а й бойову активність української авіації та артилерії.

 

Зокрема, в окупованому Мелітополі дощенту згоріла одна з чотирьох військових баз рашистів й запалало по інших містах і селах.

 

Як повідомив ОК «Південь», лише за минулу добу підрозділи ЗСУ знищили тут близько двох десятків окупантів, 4 бойові установки, гаубицю «Мста-Б», 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки, а також два склади боєприпасів.

 

Водночас у корабельному угрупованні ворожого флоту зменшено кількість ракетних носіїв — три надводні, два підводні та один ВДК. Загальне спорядження — 32 крилаті ракети.


Одеса теж залишається для ворога неприступною фортецею. Оскаженілі рашисти від люті продовжують обстрілювати регіон ракетами, але в них немає ні сил, ні можливостей здійснити масштабну десантну операцію на узбережжя.

 

«Корабельне угруповання рф у складі трьох надводних кораблів-ракетоносців і двох субмарин продовжує загрожувати ракетними ударами по Одещині, — повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. — Час від часу до них долучаються два-три великі десантні кораблі, імітуючи готовність до певних атакуючих дій».

 

Насправді ж ризику висадки на узбережжі морського десанту немає, оскільки підрозділи ворога відкинуті більш як на 100 кілометрів від нашого острова Зміїний, що є частиною Ізмаїльського району. Наразі легендарний острів перебуває під вогневим контролем ЗСУ.


На Луганщині теж у путіна не все переможно настільки, як поспішив доповісти йому генерал Шойгу. Рашистам і понині не вдалося захопити всю Луганщину, адже бої за Білогорівку тривають далі.

 

«Тут наші війська утилізували величезну кількість окупантів, — повідомив у фейсбуці військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко. — Лише за останні кілька годин було зафіксовано три російські  КамАЗи та «Урали», що вивозили з цього району вантаж-200. Чи те ще буде!»


На цьому напрямку, за даними речника Міноборони Олександра Мотузяника, українські війська перешкоджають намірам противника взяти під повний контроль дорогу Бахмут — Лисичанськ і створити умови для оточення підрозділів Сил оборони в районах Вуглегірської ТЕС та селища Новолуганське. Зазнавши втрат, ворог відійшов.


Загалом подвиг ЗСУ в боях за Лисичанськ, на думку військових експертів, увійде в усі підручники армійської підготовки. Аргументи вагомі. Відстань від цього міста до Луганська — 117 кілометрів, проїхати яку автівкою можна приблизно за дві години. Російська ж армія, завдяки героїчному спротиву наших підрозділів, просувалася тут 131 день.

 

Загалом «перемоги» росіян на сьогодні, за даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, вже вартували путіну понад 36 тис. 350 бійців, 1 тис. 594 танків, 3 тис. 772 бойових броньованих машин, 806 одиниць артилерійських систем, 247 РСЗВ, 105 систем ППО, 217 літаків, 187 гелікоптерів та решти «дрібниць» на кшталт крейсера «Москва».