У Смілі двоє псевдоволонтерів хотіли нажитися на тушонці для ЗСУ

26.05.2022
У Смілі двоє псевдоволонтерів хотіли нажитися на тушонці для ЗСУ

Спритники шахраювали на загальну суму майже 200 тисяч гривень. (Фото надане пресслужбою управління СБУ в Черкаській області.)

На Черкащині у місті Сміла до рук правоохоронців попалися двоє псевдоволонтерів, які намагалися нажитися на тушонці для ЗСУ на загальну суму майже 200 тисяч гривень.

 

Як повідомили «Україні молодій» в управлінні СБУ в області, двоє мешканців надали фіктивні документи до міської ради на отримання гуманітарної допомоги для українських захисників.

 

Ділки вказали, що нібито отримали запит від одного з військових підрозділів і планують передати їм партію продовольства.


Смілянська міська рада сприяла виготовленню та придбанню допомоги і надала зловмисникам майже 2 тис. банок тушонки.

 

Однак псевдоволонтери вирішили нажитися та намагалися реалізувати ці харчі тривалого зберігання комерційним структурам, розповіли в управлінні СБУ в Черкаській області.

 

Правоохоронці затримали «волонтерів» під час спроби реалізувати чергову партію тушонки — 500 банок.


Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

 

Викриття псевдоволонтерів здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Нацполіцією, за процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури та сприяння Смілянської міської ради.