Військова розвідка ЗСУ відслідковує дії ворога цілодобово

17.02.2022
Військова розвідка ЗСУ відслідковує дії ворога цілодобово

Наша розвідка відслідковує все 24/7. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Уже зранку 16 лютого по околицях Станиці Луганської російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 82 мм.

 

Неспокійно було на фронті і напередодні: російсько-окупаційні війська чотири рази порушували режим припинення вогню, два з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

 

Противник гатив по позиціях ЗСУ поблизу Катеринівки, населених пунктів Лобачеве, Оріхове та тієї-таки Станиці Луганської з мінометів калібру 82 та 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та протитанкових ракетних комплексів.


Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що командування ЗС РФ посилює контроль стану справ у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів.

 

Ще з кінця минулого тижня на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях відмічено збільшення кількості інспекційних груп вищих органів військового управління ЗС РФ.


Водночас російські окупаційні адміністрації у взаємодії з окупаційним командуванням продовжують активні заходи з комплектування особовим складом першого та другого армійських корпусів. Здійснюються рейди по приватних підприємствах, громадських місцях з метою виявлення придатних до військової служби осіб, які ухиляються від обліку в окупаційних військкоматах.


«Наша розвідка відслідковує все 24/7, а головне — порівнює все з даними наших партнерів, які отримують інформацію своїми шляхами, включаючи супутникове спостереження», — прокоментував міністр оборони України Олексій Резніков.

 

Він нагадав, що в повітрі на постійному чергуванні перебувають українські «Байрактари», від ока яких приховати не можна практично нічого.

 

«Ми знаємо точно всі місця розташування озброєння, навіть того, що завозиться сьогодні для потреб 1-го та 2-го АК, які є складовою частиною ЗС РФ. І я нагадаю, що, за нашими даними, дві тисячі кадрових офіцерів ЗС РФ перебувають на території ОРДЛО, керуючи найманцями та іншими покидьками», — акцентував міністр оборони.


Нагадаємо, українська армія — це чверть мільйона бійців, станом на кінець минулого року. Із 1 січня 2022 року ця кількість зросла ще на 11 тисяч.

 

Нині у різних регіонах України відбуваються навчання Збройних сил «Заметіль-2022», під час яких українські військові відпрацьовують свої навички щодо захисту держави.