Повірити в диво: найкращі різдвяно-новорічні фільми для всієї сім'ї

30.12.2021
Повірити в диво: найкращі різдвяно-новорічні фільми для всієї сім'ї

Радимо різдвяно-новорічні фільми для сімейного перегляду (Фото з сайту Pixabay)

Чим ще займатися під час різдвяно-новорічних свят, як не відвідувати родичів, смакувати олів’є, насолоджуватися мандаринками, підписувати святкові листівки, запаковувати подарунки та... переглядати новорічні фільми.

 

І щоб допомогти вам з останнім, «УМ» зробила підбірку святкових фільмів для всієї родини. Про традиції, добро, атмосферу свята, любов, веселощі та цінність життя.

«Щасливого Різдва»

У головної героїні стрічки Кейт далеко не найприємніші спогади про Різдво. Минулого року вона сильно захворіла та мало не померла, після чого щось у ній змінилося. Їй став майже байдужий цей світ, а власна доля її зовсім не хвилює.

 

Дівчина замкнута в собі, любить добряче випити, а заробляє на життя в різдвяному магазині в костюмі ельфа. Самотність, відсутність нормального житла та неймовірно турботлива мама — що ще треба для «щастя» молодої дівчини? Так би і тривало роками, якби Кейт не зустріла красивого хлопця на ім’я Том. Його присутність у житті дівчини багато що змінює, змушуючи Кейт повірити в себе та піти за своєю мрією.

«Клаус»

Ледачий студент Джеспер пропускає більшість занять в академії листонош. Батько, власник поштової імперії, вирішує провчити сина. Він відправляє його на північний острів за Полярним колом у місто Смеренсбург і ставить умову: за рік Джеспер повинен розіслати шість тисяч листів, щоб повернутися додому.

 

У містечку йде війна двох кланів, тому місцеві рідко обмінюються навіть словом, не кажучи про листи. Джеспер уже майже опустив руки, коли починають розгортатися несподівані події.

«Сам удома»

Кіно, на якому виросло ціле покоління. Традиційна комедія про зовсім малого хлопчика, який у різдвяну ніч залишається вдома наодинці. Однак недитячі випробування чекатимуть на Кевіна, допоки батьки не повернуться. Стрічка наповнена різдвяною атмосферою, звуками святкових треків та красою американських домівок і крамниць. Це, звичайно, кращий спосіб відчути той самий дитячий передсвятковий захват — переглянути цей фільм ще раз. У 100500-й раз.

«Сім’я напрокат»

Сем Філд — успішний бізнесмен, нащадок багатої родини. Він насолоджується жінками в повній мірі, змінюючи подруг як рукавички. Один впливовий покупець вважає Сема ідеальним сім’янином. Тепер у хлопця нова проблема, він шукає когось, хто б зіграв роль його дружини та дитини, але пошуки марні.

 

І тут випадкове знайомство з матір’ю-одиначкою Кетлін та її семирічною донькою Зої Рассел штовхає Сема на відчайдушний крок. Він пропонує велику суму грошей за те, щоб вони виконали роль його люблячої сім’ї.

«Диво на 34-й вулиці»

Фільм — римейк однойменної різдвяної комедії 1947-го, який включений до «Реєстру найвизначніших картин США». Головна героїня, 6-річна Сюзан, живе з мамою та не вірить у те, що Санта Клаус — чарівник. Попри це, вона за традицією написала список бажань до Різдва, де загадала отримати новий будинок, тата та маленького братика. Як далі розвиватиметься ця історія і чи повірить дівчинка у диво?

«Чарлі та шоколадна фабрика»

За сюжетом Чарлі Бакет — хлопчик, який щасливо, але дуже бідно живе у великій сім’ї в старому будинку. Напередодні Різдва він виграє «Золотий квиток» — перепустку на омріяну шоколадну фабрику Віллі Вонки. Разом з ним на фабрику вирушать ще четверо дітей — всі вони, згідно з квитками, отримають довічний запас шоколаду після екскурсії, а один щасливчик навіть стане володарем особливого призу.

«Пригоди S Миколая»

Це історія про маленького хлопчика Артема, який разом із батьками переїхав з міста у невеличке карпатське село. Наближаються свята і, як і всі діти, Артем чекає на Святого Миколая. Але ж зовсім не такого!

 

Якось перед ним з’являється Миколай власною персоною, приязно спілкується, та виявляється, що ніякий це не Святий, а звичайнісінький злодій! Артем та його друзі проявлять усю свою сміливість, винахідливість та спритність, аби вивести лиходія на чисту воду.

«Тепер я буду любити тебе»

За сюжетом, Мішель — модний ресторатор, успішний бізнесмен і чоловік у розквіті сил. Здається, удача посміхається йому скрізь і завжди. Аж раптом на Різдво його життя перевертається з ніг на голову — красуня-дружина йде до іншого...

 

Саме тоді розпочинається закручена колізія цієї дивовижної романтичної історії. Випадкове знайомство з дівчиною, в якої зараз теж проблем в коханні вистачає, змушує Мішеля задуматися: це фортуна чи, може, чийсь хитромудрий план. Їхні історії переплітаються, доля продовжує іронізувати, а кохання грається з ними і веде за своїм власним сценарієм.

«Хлопчик на ім’я Різдво»

Різдвяні фільми для дітей поповнило миле фентезі режисера Гіла Кенана. Фільм заснований на однойменній книзі Метта Хейга. 8-річний хлопчик Ніколас вирушає на засніжену Північ, щоб знайти тата, який по­їхав на пошуки легендарного ельфійського села Ельфхельм. Разом з оленем на ім’я Блітцен і вірним ручним мишеням Ніколас пускається в незвичайну пригоду.