Італієць-антивакцинатор намагався зробити щеплення у силіконову руку

07.12.2021

Якщо в Україні дехто намагається уникнути вакцинації, купуючи фальшиві сертифікати, то в Європі підійшли до таких фальсифікацій «серйозніше».

 

Так, керівник регіону П’ємонт (Італія) Альберто Чіріо в себе у фейсбуці повідомив про винахідливого «ухилянта», який прийшов робити щеплення... зі штучною рукою!


50-річний житель муніципалітету Б’єлла прибув до центру вакцинації, щоб зробити щеплення й отримати відповідний сертифікат, оголив передпліччя, проте в медичних працівників виникли підозри.

 

Ні, рука була як рука — дуже схожа на справжню, і колір не викликав підозр, а ось на дотик...

 

Коли працівник закладу попрохав пацієнта показати всю руку, то виявилося, що чоловік зробив собі силіконову накладку дельтовидного м’яза.

 

Він намагався вмовити медпрацівників не надавати розголосу цій справі, проте медики викликали поліцію. На жаль, Альберто Чіріо не повідомив, яка кара чекала антиваксера.


Тим часом голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн звернулася до керівників європейських держав із закликом про обов’язкову вакцинацію у зв’язку з поширенням на Європейському континенті нового штаму коронавірусу «омікрон».

 

Першою відреагувала Австрія, яка має намір зробити щеплення обов’язковим уже з лютого наступного року. Слідом за нею Греція оголосила, що зробить вакцинацію обов’язковою для людей віком понад 60 років.