Черкаський «Азот» за місяць виробив та поставив лікарням 560 тонн кисню

12.11.2021
Черкаський «Азот» за місяць виробив та поставив лікарням 560 тонн кисню

Рятівники хворих на коронавірус. (Фото пресслужби заводу.)

Минулого місяця черкаський «Азот» виробив та поставив лікарням країни 560 тонн кисню.

 

З початку листопада лікувальні заклади Черкащини та сусідніх областей вже замовили понад 220 тонн кисню.


За словами Віталія Склярова, голови правління ПрАТ «АЗОТ», завод готовий щомісяця відвантажувати близько 600 тонн медичного кисню аж допоки не стабілізується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Весь кисень, за рішенням акціонерів, постачається в лікарні безкоштовно. 


За різними оцінками, тонна кисню щоденно підтримує життя близько 100 хворих. Тож черкаський завод щодня допомагає близько двом тисячам хворих на COVID-19.

 

Насамперед завод надає медичний кисень лікарням Черкас та Черкаської області. Водночас географія поставок ширша — лікарні Київської, Волинської та Житомирської областей.


«Чітко розуміємо нашу соціальну місію: надаючи кисень лікарням, ми рятуємо життя. Тому працюємо над виробництвом кисню 24/7. Відвантажуємо кисень у Черкаську інфекційну лікарню й інфекційні відділення в Третій міській лікарні невідкладної допомоги. Зараз надійшли нові заявки на поставку рідкого кисню в Житомирську, Сумську та Київську області», — наголошує Віталій Скляров.


Починаючи з квітня 2020 року, «Азот» виділив 1,2 мільйона гривень на допомогу Черкасам у подоланні епідемії, ставши одним iз ключових учасників спеціально створеного благодійного фонду «Черкаси проти COVID-19».

 

Зокрема, на кошти фонду було придбано апарат штучної вентиляції легенів BLIZAR для Черкаської інфекційної лікарні та засоби захисту.

 

На початку липня «Азот» закінчив монтаж і встановлення газифікатора рідкого кисню в Третій міській лікарні, необхідного для відновлення роботи централізованої системи подачі кисню.


 Всього з початку пандемії черкаський «Азот» безкоштовно відвантажив понад 650 тонн кисню медичним закладам Черкаської та сусідніх областей.