Президент Бразилії насмішив співгромадян відвіданням «башти піци»

09.11.2021

Чи хтось знає, де навчають на президентів? Отож-бо! Можливо, тому ходить стільки різних байок про цих «слуг народу», як вони плутають Словенію зі Словаччиною, Литву з Латвією, а то й просто до анекдотів доходить, як ось, скажімо, з президентом Бразилії Жаїром Болсонару.

 

Нещодавно на аукціоні 5G президент цієї країни виступив перед присутніми і розповів, що багато подорожує не лише рідною країною, а й світом.

 

«Ось і недавно я побував в Італії, — вів оповідь пан Болсонару, — де відвідав башту піци».


Мабуть, навіть школярам відомо, що башта в італійському місті Піза так і називається — Пізанською.

 

До того ж вона стала культурним надбанням цілого світу, адже почали її будувати ще далекого 1173 р., а тривало спорудження цілих 200 років.

 

Проте пан Болсонару, мабуть, прогулював уроки історії. Та й географії також, адже на запитання хлопчика, який підійшов до нього на тому-таки аукціоні, чи горять іще ліси Амазонки (нагадаємо, ці зелені масиви називають легенями планети, тож коли вони горять — «хворіє» вся планета), президент відповів: «Каліфорнія горить більше, ніж Бразилія, але ніхто нічого про це не говорить».

 

Таке враження, що йому в той момент на вухо підказував ще один одіозний правитель країни, що сусідує з нами.


Такі курйози трапляються з Жаїром Болсонару досить часто. Якось він переплутав ім’я спецпредставника США з питань клімату Джона Керрі з ім’ям американського… коміка Джима Керрі. Хоча цього ж у жодному університеті не навчають.