Рецепт від осінньої нудьги: у прокат вийшов фільм «Де гроші?» з Адою Роговцевою та Dzidzio у головних ролях

26.10.2021
Рецепт від осінньої нудьги: у прокат вийшов фільм «Де гроші?» з Адою Роговцевою та Dzidzio у головних ролях

Ада Роговцева на преспоказі у Києві. (Фото Валентини САМЧЕНКО.)

Комедійним фільмом із незрівнянною Адою Роговцевою у головній ролі розбавляє осінню нудьгу Михайло Хома, він же Dzidzio.

 

«Де гроші?» — уже третя стрічка із 2017 року, де співак знявся як актор, та друга — де випробовує себе то продюсуванням, то режисурою.

 

Хоч як скептично не оцінювали б ці кінороботи критики, виставлена в ютубі перша комедія «Dzidzio. Контрабас» засвідчує неабиякий до неї інтерес глядачів: 7 млн 757 тисяч переглядів є дуже пристойним результатом.


Режисер фільму «Де гроші?» Dzidzio розповів, що для нього стала несподіванкою згода Ади Роговцевої зіграти. Після цього переписували сценарій.


Ада Миколаївна каже, що в її віці отримати велику кінороль не кожному поталанить. Її шарм, драйв та енергія, а ще легка іронія у кадрах заворожують і викликають повагу та захоплення. Навіть якщо аж 7 сценаристів не зуміли виписати стилістично довершеної кінорозповіді.


Михайло Хома зізнається, що його партнерка на зйомках була часто активнішою і жвавішою, аніж він. Це при тому, що різниця у віці — перепровіряєш кілька разів цифри, бо здається, що десь закралася помилка, — понад 40 років. Тим часом улюблениця багатьох красуня Ада Роговцева мимохідь зауважує: «Сердита, коли бачу своє обличчя на екрані, не своє».


Дія фільму-переможця 14-го конкурсу Держкіно, загальний бюджет якого становить 27 мільйонів гривень, з яких держава надала 21 мільйон 600 гривень — розпочинається на Личаківському цвинтарі у Львові, де туристам проводять костюмовану екскурсію.

 

Закінчується вона погонею поліцейських і несподіваним знайомством героя Михайла Хоми з Адою Потоцькою — пані немолодою, утім імпозантною, харизматичною та вольовою.


Далі події розгортаються так, що Міша у виконанні Dzidzio опиняється у розкішному будинку із секретом, який намагається розгадати.

 

Стосунки закручуються так, що у певний момент із вуст Мішi звучить слово «кохана», Ада Потоцька стріляє в свого дивного нового знайомого, і це стає трохи згодом перепоною витягувати її з явної небезпеки.


Реальний будинок, який знімали, розташований поблизу Києва, утім його спочатку не хотіли здавати «під кіно». На кіностудії Довженка були побудовані 15 кімнат, які в кадрах піддають різноманiтним екзекуціям.

 

«Ми взяли один з найбільших павільйонів — це 1 тис. 650 квадратних метрів. Художник-постановник Максим Німенко запропонував концепцію, і вони побудували квест-будинок інтер’єрно, де рухаються стіни, опускаються стелі і багато чого іншого», — розповіла продюсерка фільму та директорка DzidzioFilm Діана Юраш.


Відомий співак Dzidzio, який закінчив музшколу і музичне училище, у фільмі виступив і саундпродюсером, тобто підбирав музику, а ще особисто виконав кілька партій на фортепіано.

 

Дуже непросту для виконавців третю частину «Місячної сонати» Бетховена грали руки блискучого українського піаніста Юрія Кота.


У комедійному фільмі, де немало охочих «розвести» заможну пані, також зіграли Сергій Либа, Анна Буткевич, Олексій Тритенко, Ахтем Сеiтаблаєв (усьоме — роль лікаря), Віктор Андрієнко, Володимир Остапчук та Юрій Горбунов.