Окупанти в ОРЛО звинуватили літніх людей у «поширенні коронавірусу»

12.10.2021
Окупанти в ОРЛО звинуватили літніх людей у «поширенні коронавірусу»

Контрольні пункти в’їзду-виїзду на території проведення операції Об’єднаних сил функціонують щоденно. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблоковано з боку тимчасово окупованої території України. (Фото пресслужби ООС.)

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати режим припинення вогню та обстрілюють позиції Збройних сил України з метою підтримання напруги та провокування вогню у відповідь.


Упродовж недільної доби, 10 жовтня, російські окупаційні війська десять разів порушували режим припинення вогню, з них двічі — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.


Окупанти обстрілювали позиції українських захисників поблизу Мирного, Причепилівки, Новотошківського та Попасної. Ворог гатив по наших бійцях з мінометів калібру 82 мм,  протитанкового ракетного комплексу, автоматичного станкового гранатомета, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.


Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно Орлан-10, iз перетином лінії розмежування. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.


Станом на 7-му годину ранку 11 жовтня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.


Додамо, що в районі Операції об’єднаних сил військові ЗСУ почали використовувати комплекс протидії дронам EDM4S. Збройні сили України використовують систему виробництва литовської компанії NT-Servise.


Система EDM4S призначена для протидії дистанційним пілотованим авіаційним системам. Цього досягають шляхом перехоплення контролю. Пристрій повністю переносний. Усі модулі інтегровані в систему, яку використовують шляхом активації протидронової рушниці.


Зауважимо, окупаційна влада так званої «ЛНР» заявила, що сплеск захворюваності коронавірусом у Луганській області викликаний пенсіонерами. Йдеться про тих, хто відвідує підконтрольну Україні територію для отримання соціальних виплат. За словами «міністра охорони здоров’я «ЛНР» Наталії Пащенко, коронавірус нібито «потрапив на територію «ЛДНР» в основному з території України».


«Анамнестичний зв’язок захворювання і зараження коронавірусною інфекцією з відвідуванням України або контактом з особами, які перетинали найближчим часом кордон з територією України, — це підтверджений факт», — сказала «міністерка». Таким чином вона прокоментувала введені з боку окупантів обмеження на пропуск на КПВВ «Станиця Луганська».

 

А ТИМ ЧАСОМ...


Упродовж минулого тижня військовослужбовці Національної гвардії України, котрі виконують завдання за призначенням у районі проведення ООС, продовжували здійснювати охорону громадського порядку в населених пунктах Донецької та Луганської областей. Гвардійці несли службу у складі як самостійних, так і спільних піших патрулів.


Так, нещодавно, рухаючись маршрутом патрулювання у місті Сіверськодонецьк, військові НГУ затримали молодиків, які мали у кишенях згортки з речовиною зеленого кольору вагою 2 та 5 грамів.
Осіб було затримано до з’ясування обставин. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного відділку Національної поліції.


Крім того, 9 жовтня гвардійці, повертаючись із виконання завдання на мобільному блокпосту, помітили чоловіка з мішком, який при наближенні військового автомобіля змінив напрямок руху та пустився навтьоки. Гвардійці наздогнали чоловіка та викликали наряд поліції для встановлення його особи. При з’ясуванні обставин виявилося, що чоловік у мішку ніс мінімийку, яка проходила напередодні в орієнтуванні як вкрадена.


Стосовно громадянина 1974 р.н. складено протокол за частиною 3 статті 185 КК України «Крадіжка».