Фатальні Погреби: що відомо про померлого за загадкових обставин суддю Печерського райсуду

14.09.2021
Фатальні Погреби: що відомо про померлого за загадкових обставин суддю Печерського райсуду

Трагедія сталася у селі Погреби Броварського району Київської області. (Фото Нацполіції)

Від дня смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця минуло вже кілька днів, проте слідчі територіального управління ДБР та Київської обласної прокуратури поки що не озвучили остаточної версії причин його загибелі.

 

Розслідування резонансної справи взяв під свій контроль офіс генпрокурора. Наразі призначено комплекс експертиз, встановлюються всі обставини трагедії, тривають невідкладні слідчі дії.


Як повідомила пресслужба столичної облпрокуратури, кримінальне провадження було відкрито за статтею «умисне вбивство». Трагедія сталася у селі Погреби Броварського району Київської області. За попередніми даними слідства — 11 вересня.

 

За інформацією агентства «Інтерфакс-Україна», на тілі покійного слідів насильницької смерті не виявили. Є вірогідність, що він помер через проблеми з серцем та судинами. Сталося це під час застілля у колі кількох колег, де, найвірогідніше, вживали спиртне.


Ця справа отримала чималий резонанс, бо Віталій Писанець брав участь у розгляді справи вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Втім, як з’ясувалося, у даному випадку він виступав у ролі слідчого судді, тому долучався до процесу лише на етапі досудового слідства і розглядав клопотання про подовження запобіжного заходу підозрюваним.

 

Суддя Віталій Писанець, зокрема, вперше відправляв до СІЗО Андрія Антоненка у грудні 2019 року. Але далі подовжували арешт учасника російсько-української війни, на якого навішували звинувачення, інші судді.


Із 1998 до 2011 року Віталій Писанець був суддею Свердловського міського суду Луганської області (з 2003 року обраний на посаду судді безстроково). У 2011-му його було призначено головою цього суду.

 

В липні наступного року невідомі побили Віталія Писанця так, що той потрапив до лікарні з переломом черепа й сильним крововиливом.

 

Зазначалося, що причиною нападу була «професійна діяльність». У 2015 році указом президента його перевели до Печерського райсуду Києва.

 

Лариса САЛІМОНОВИЧ