«Полтавагаз збут» підняв ціну до майже 20 гривень за кубометр. Люди в розпачі

10.09.2021
«Полтавагаз збут» підняв ціну до майже 20 гривень за кубометр. Люди в розпачі

Біля локальних офісів приєднання до послуг ГК «Нафтогаз України» в Полтаві з’явилися багатолюдні черги. (Фото автора.)

З вересня абоненти ТОВ «Полтавагаз збут» знову (уже вдруге) отримуватимуть природний газ від «постачальника останньої надії» — ГК «Нафтогаз України» — за ціною 12 гривень за кубічний метр.

 

Повідомлення такого змісту з’явилося на сайті ТОВ «Полтавагаз збут», якому після припинення постачання газу першого разу вдалося повернути більшу частину своїх клієнтів.

 

«У зв’язку зі значним зростанням ринкових цін на природний газ i відсутністю доступу до ресурсу блакитного палива місцевого видобутку за соціальною ціною, — зокрема йдеться в ньому, — інформуємо побутових споживачів про неможливість здійснювати постачання природного газу населенню за фіксованою річною ціною 9,99 гривні за кубічний метр з вересня цього року».


А вже в наступному повідомленні ТОВ «Полтавагаз збут» пропонує послугу з постачання природного газу населенню на умовах місячної пропозиції за ціною вересня цього року — 19,8(!) гривні за кубічний метр.


Утім, схоже, полтавцям не надто припала до душі виставлена місцевою газопостачальною компанією ціна на блакитне паливо. Про це свідчить хоча б той факт, що біля відкритих не так давно в Полтаві локальних офісів підключення до послуг ГК «Нафтогаз України» з’явилися довгі черги.


«Моя бабуся прийшла до офісу «Нафтогазу» о 8-й годині ранку, то вже була в черзі 127-ю, — розповідає молода полтавка Анастасія Усольцева. — І стояла в ній до 15-ї, я їй навіть перекус приносила. Ажіотаж викликаний тим, що місцева газопостачальна компанія нагнала для своїх абонентів, які виявили їй довіру, просто-таки захмарну ціну на блакитне паливо. Ми з сестрою й бабусею мешкаємо в приватному будинку. Узимку спалюємо приблизно 200 кубометрів газу (і я б не сказала, що в нашій оселі дуже тепло). Тож навіть 12 гривень за кубічний метр — для нас непідйомна ціна, а що вже казати про «намальовані» ТОВ «Полтавагаз збут» 19,8 гривні!»


Хай там як, вибір нині в людей такий: вкотре підписати заяву-приєднання до умов договору ТОВ «Полтавагаз збут» і платити по 19,8 гривні за кубічний метр природного газу або ж укласти угоду з ГК «Нафтогаз України» (де річний тариф, що буде чинним до травня 2022 року, становить 7,96 гривні за кубометр газу) чи з іншою газопостачальною компанією.

 

Тим же, хто зволікатиме з обранням газопостачальної компанії, «постачальник останньої надії» певний час постачатиме блакитне паливо за ціною 12 гривень за кубометр.