Від церкви і пейзажів до сексу: топ справ, що додадуть років життя

17.08.2021
Від церкви і пейзажів до сексу: топ справ, що додадуть років життя

Оптимістам жити легше. (Фото з сайту 1news.com.ua.)

Чи знаєте ви, що оптимісти, на відміну від решти,  не просто цікавіше живуть, а й менше хворіють? Такого висновку дійшли американські вчені на основі численних досліджень.

 

Від настрою людини, від її ставлення до життя безпосередньо залежить здатність імунної системи протистояти захворюванням, кажуть фа­хівці.


Якщо ви непохитно у щось вірите, то маєте шанс прожити на сім років довше, аніж якщо перебуваєте в постійному полоні зневіри і песимізму.

 

Науковці американського університету штату Айова на основі власних досліджень встановили: навіть якщо один раз на тиждень відвідувати службу в храмі або дотримуватися інших релігійних обрядів, це позитивно позначиться на тривалості життя.

 

Звісно, відвідини храму можна замінити індивідуальною медитацією, однак це умовно додасть до життя «зайві» три роки — замість семи.


Як стверджують дослідники, активна розумова діяльність, яка охоплює читання газет, відвідини музеїв, слухання радіо, розгадування кросвордів, роботу в інтернеті, також збільшує тривалість життя на сім років. Водночас ризик захворіти в літньому віці хворобою Альцгеймера зменшується вдвічі.


Лікарі й науковці також підрахували, що активне сексуальне життя додасть до вашого «життєвого стажу» чотири роки, а щоденне споглядання красивих пейзажів — два роки.

 

Якщо маєте домашню тварину, це допоможе вам прожити довше на два роки. І чомусь лише один рік плюс, на думку вчених, додасть вам регулярний післяобідній сон. Але короткий — не більш як пів години. Такі «складові» довголіття… Посміхніться!