«Форд» випустив парфуми з запахом бензину

20.07.2021

Європа стрімко переходить на екологічно чисті авто — електромобілі. Проте бага­тьом водіям у цих нових транспортних засобах бракує... запаху бензину!

 

Саме того, від чого виробники електромобілів і вирішили відмовитися з огляду на шкідливість вуглеводнів.

 

Але така вже сутність людської природи, і, як співав фронтмен гурту «Океан Ельзи», «моя єдина, на смак бензину й кави», нам завжди є за чим ностальгувати.


Але не вийде — виробник авто Ford випустив аромат... із запахом бензину, аби власники екологічно чистих машин не сумували за старими салонами, в яких пахло шкірою, бензином і ще чимось хімічним.

 

Для початку цей концерн провів у Європі дослі­дження, які показали, що 70 відсотків опитаних ностальгують за пахощами вуглеводнів, а відтак вирішив подолати цю проблему.

 

Для розробки нових парфумів залучили консультанта з ароматів Olfiction, які спеціалізуються на вивченні хімічних речовин, що виділяються в салонах авто.

 

Серед цих сполук є бензальдегід та паракрезол, які творці парфумів вирішили поєднати з ароматами синього імбиру, лаванди, герані та сандалового дерева.

 

Елегантний флакон ароматичного засобу нагадуватиме бензоколонку, а називатиметься він Mach-Eau GT, як і однойменний електричний кросовер Mach-Eau, який визнано найуспішнiшим у плані продажів у Норвегії.


Проте любителям бензинового запаху не варто радіти завчасу, адже придбати новий парфум не вийде — його презентація відбулася лише в рамках Фестивалю швидкості в Гудвуді. Швидше за все, це була така собі промоакція від Ford.