У Росії зафіксували нові мутації коронавірусу. Їх поки вивчають

15.06.2021
У Росії зафіксували нові мутації коронавірусу. Їх поки вивчають

420 випадків коронавірусу підтвердили в Україні за попередню добу. І це найнижчий показник за останній рік пандемії в нашій країні.

 

Найбільше нових інфікованих у столиці. Лідерами за поширенням ковіду також є Запорізька, Миколаївська та Київська області.

 

Напередодні госпіталізували понад 400 пацієнтів. Померли 13 хворих. Загалом iз початку пандемії в Україні коронавірус виявили у 2 млн 223 тис. 978 людей, померли 51 тис. 692, а одужали 2 млн 130 тис. 665.


Що стосується вакцинації, то 13 червня зробили 22 тис. 219 щеплень. Усього від початку кампанії вакцинованих уже — 1 млн 718 тис. 499. За інформацією профільного міністра Віктора Ляшка, темпи імунізації населення й надалі зростатимуть.


Тим часом продовжують з’являтися нові мутації коронавірусу. Один з останніх випадків зафіксували в Росії. Там науковці виявили оригінальні мутації коронавірусу, однак їхні властивості та відмінності від інших штамів ще вивчають. Про це повідомив директор російського НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії Олександр Гінзбург.

 

«Те, що в нашій країні, і зокрема в Москві, як і в інших країнах, є оригінальні варіанти мутацій вірусу, це точно. Їхні властивості та відмінності від інших циркулюючих штамів ми зараз вивчаємо», — зазначив він.

 

Заступник директора Центру ім. Гамалії Денис Логунов заявив, що нові специфічні штами коронавірусу могли з’явитися саме в Москві. За його словами, далеко не всі штами коронавірусу небезпечні.

 

Водночас в Японії заявили про проблеми з серцем у чоловіків після вакцини Pfizer. Про це повідомило міністерство охорони здоров’я Країни Східного Сонця. Всього там близько десяти мільйонів осіб уже щеплені Pfizer’ом.

 

Унаслідок цього в семи осіб віком від 20 до 69 років розвинувся міокардит або перикардит. Шестеро з постраждалих є чоловіками. Симптоми з’явилися в них після отримання другої дози вакцини.

 

Міністерство охорони здоров’я Японії заявило, що серйозних побоювань стосовно безпеки, які могли б вплинути на програму вакцинації, не підтверджено.

 

Тоді як Італія й надалі використовуватиме вакцину AstraZeneca для людей, старших за 60 років. Таке рішення ухвалив уряд, скасувавши заборони, запроваджені раніше.

 

Також вакцинуватимуть і тих, хто ще не отримав перше щеплення. Нагадаю, як і інші країни Європи, Італія припинила вакцинацію AstraZeneca для літніх людей. Це сталося через побоювання з приводу проблем зі згортанням крові.