«Мирні» люди захищаються: Путін посилить армію на західному кордоні Росії

02.06.2021

Росія сформує на заході країни близько 20 нових з’єднань і військових частин, заявив у понеділок міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

 

«Дії наших західних колег руйнують систему безпеки в світі і змушують нас вжити заходів адекватної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ. До кінця року в Західному військовому окрузі буде сформовано близько 20 з’єднань і військових частин», — сказав він.

 

Ну просто Америку відкрив, бо це, виявляється, не Росія «руйнує систему безпеки в світі», а західні колеги!

 

Нагадаємо, що Західний військовий округ Росії межує з Україною, Латвією, Литвою, Польщею, Естонією, Фінляндією та Білоруссю. Шойгу також наголосив, що військові навчання на західних рубежах Росії триватимуть.


За словами міністра оборони країни-агресора, на західному стратегічному напрямку продовжує зростати військова загроза — країни НАТО на чолі зi США нарощують інтенсивність польотів своєї стратегічної авіації, присутність бойових кораблів iз крилатими ракетами та число їхніх навчань.

 

«За останні сім років у 14 разів зросла інтенсивність польотів стратегічної бомбардувальної авіації ВПС США в Європі», — сказав Шойгу.

 

Він додав, що кораблі НАТО з керованою ракетною зброєю систематично заходять в Балтійське море. Але, звичайно ж, не вказав, у скільки разів зросла кількість провокацій у цьому районі російських ­збройних сил.


При цьому Шойгу зазначив, що російські організаційні заходи «синхронізовані з постачанням сучасного озброєння і військової техніки». «У поточному році в війська округу планується поставити близько двох тисяч одиниць зброї», — зазначив міністр.

А ТИМ ЧАСОМ…

Кухар Путіна захопив владу у ЦАР


Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що президент Центральноафриканської республіки (ЦАР) Фостен-Арканжи Туадера є «заручником групи Вагнера», яка «захоплює шахти і разом iз ними політичну систему» країни, користуючись антифранцузькими настроями.

 

Про це президент Франції сказав в інтерв’ю газеті Le Journal du Dimanche. Офіційно в Москві визнають присутність у ЦАР 535 російських «інструкторів», яких відрядили у цю африканську країну для навчання військовослужбовців місцевої армії.

 

За даними МЗС Росії, 300 з них прибули в ЦАР на прохання властей «у зв’язку з різким загостренням ситуації в країні напередодні минулих (у грудні 2020 року) загальних виборів».

 

4 травня влада ЦАР повідомила Раду Безпеки ООН про намір прийняти найближчим часом додатково ще 600 «інструкторів» iз Росії, розповіли агентству «Франс Прес» дипломатичні джерела ООН в Нью-Йорку.

 

Приватна військова компанія Вагнера керується російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, який також відомий як «кухар Путіна».

 

За даними джерел «Франс Пресс» у сфері безпеки і серед дипломатів, у ЦАР загалом перебувають від 800 до двох тисяч найманців з Росії, які фактично захопили владу в цій країні, багатій на корисні копалини та цінні метали.