Рецепт із секретом: як надати скумбрії смак червоної риби

02.06.2021
Рецепт із секретом: як надати скумбрії смак червоної риби

Маринована скумбрія смакує навіть на шматочку хліба з маслом.

Скумбрію готують різними способами — запікають, смажать, варять, маринують, коптять.

 

Така велика кількість варіантів приготування існує не тільки через її особливий смак, а й  завдяки величезній користі цієї риби. Адже м’ясо скумбрії містить калій, магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій і більше десятка вітамінів.

 

Приміром, варто відзначити високий вміст вітамінів B12 і D. До того ж ця риба багата білком і найважливішою для людини ненасиченою жирною кислотою Омега-3.

 

А ще, стверджують дієтологи, її вживання покращує зір, стабілізує гормональний фон, знімає стрес і покращує настрій, знижує рівень холестерину, підвищує рівень гемоглобіну, запобігає атеросклерозу, зміцнює кісткову тканину.


Найбільше люблю маринувати скумбрію. Подобається те, що у такому маринаді вона не поступається за смаком червоній рибі. А ще зберігає всі свої корисні властивості, оскільки не проходить термічну обробку. Тож раджу і вам спробувати.


Для цього потрібно купити дві заморожені скумбрії. Коли ви їх розморозите, то для приготування вам знадобиться ще цибуля ріпчаста, 250 мл води, 6 штук гвоздики, перець горошок, перець запашний мелений, зерна коріандру — все по дрібці, сіль — 2 ст. л., цукор — 1 ст. л, олія соняшникова — 2 ст. л., оцет яблучний — 2,5 ст. л.


Спочатку скумбрію треба почистити й порізати на шматочки. Водночас ставимо на плиту воду, її потрібно закип’ятити, але перед цим додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, олію. Кип’ятимо приблизно 1 хвилину, обов’язково на повільному вогні.


Не забудьте наприкінці влити у воду оцет. Тепер чекаємо, щоб вода охолола.


Тим часом ріжемо півкільцями цибулю. А далі рибу складаємо в миску упереміш з цибулею, заливаємо маринадом.


І залишаємо на добу маринуватися. А потім можна смакувати. Люблю подавати до столу таку скумбрію з вінегретом або просто з відвареним червоним бурячком. А ще така скумбрія смакує на шматочку хліба з маслом.