Стерненко позбувся електронного браслета і оскаржить вирок у Верховному Суді

02.06.2021
Стерненко позбувся електронного браслета і оскаржить вирок у Верховному Суді

Сергій Стерненко дякує прихильникам за підтримку.

Відомий громадський активіст з Одеси Сергій Стерненко має намір разом зі своєю командою адвокатів (яку він вважає найкращою) оскаржувати вже у Верховному Суді рішення Одеського апеляційного суду, який хоча й скасував низку статей Кримінального кодексу і тим самим звільнив від семи років «колючки» в колонії, але таки присудив йому іспитовий строк в один рік.


Зокрема, Феміда скасувала вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року. Втім Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю.


Стерненко не бажає мати умовну судимість і готується до нових судових баталій, уже маючи право вільно пересуватися країною. Адже одразу після неповної, але усе ж таки перемоги в Апеляційному суді з нього зняли електронний браслет відстежування.


Процес розпаковки браслета активіст знімав на камеру, виклав у соцмережах і написав іронічно з цього приводу: «Гаджет 1/10, не рахує кроки та пульс, часто треба заряджати, до нього треба ще мати підстанцію. Словом, не рекомендую. Не носіть таке. Можна тільки Медведчуку. Поки що».

 

 

Отже, рішення Одеського апеляційного суду, ухвалене в понеділок, пан Стерненко не вважає справедливим. Утім він дякує прихильникам:

 

«Але це краще, ніж вичудив суд Приморський, коли мене ув’язнив, та ще і з конфіскацією. По факту я отримав судимість та рік умовно за один патрон! Будемо оскаржувати у Верховному Суді, звісно. Але я не про це. Хочу сказати вам усім величезне дякую за те, що ви — гідні Громадяни України, які не стояли осторонь та не мовчали. За виходи на протести. За обговорення свавілля на ефірах i в соцмережах. За вашу небайдужість, без якої усе було б набагато гірше».


І додав, що попереду ще чимало боротьби, бо «тривають судилища по інших справах». З цим погоджується й інший громадський активіст Роман Сініцин, за словами якого, у цій справі ще нічого не вирішилось.

 

«За версією суду — «зберігання 1 патрона могло становити небезпеку, бо Стерненко активно брав участь в акціях протесту». І саме тому справу не закрили за малозначимістю. Бо один патрон, це не малозначимо, за версією цього «суду». Сергій не поїде на колонію. Але буде і далі в «підвішеному стані» бо є ще суд по самообороні, і як тільки буде «політична воля» — Сергій поїде уже на реальний термін, умовний — змінять на відбування реального», — написав Сініцин у соцмережах.