Панкейки з варенням і яєчні мафіни з овочами: рецепти корисних сніданків для бадьорого дня

26.05.2021

Сніданок є головним прийомом їжі протягом дня.

 

Після сну наш організм виснажується, тому що протягом тривалого часу перебуває без води та їжі, тому важливо вранці насититися енергією.

 

Здоровий сніданок дає заряд бадьорості, покращує настрій і продуктивність.

 

Дієтологи рекомендують починати день з їжі, багатої на клітковину, білки і вуглеводи. Сніданок має бути поживним і різноманітним, але не важким.


Ми підготували три рецепти здорових сніданків, які готуються швидко і з простих продуктів. Обирайте, що вам більше до смаку.

Пшоняна каша з родзинками

Для приготування підготуйте: 2/3 склянки пшона, 4-6 склянок води, 200 г домашнього сиру, склянку родзинок, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, дрібку солі.


Пшоно потрібно перебрати та гарно промити. В каструлі скип’ятіть воду, додайте до неї сіль і тоді викладіть пшоно. Варити до готовності 20-25 хв.


Тим часом родзинки промийте та залийте гарячою водою. Коли каша буде готова, додайте до неї сухофрукти та цукор. Ретельно перемішайте.


Підготуйте сир. Можна купити готовий пресований сир або самостійно перетерти через сито домашній. Додайте його в кашу і перемішайте.


Половину масла — 25 г — додайте в кашу. Накрийте її кришкою та дайте постояти 10 хв. При подачі на стіл додайте шматочок масла, що залишився. За бажанням можна полити кашу медом, варенням або згущеним молоком.

Яєчні мафіни з овочами

Для приготування підготуйте: 6 яєць, половину кабачка цукіні, помiдор, болгарську перчину, 3-4 шт. печериць, 1 ст. л борошна, 50 г твердого сиру, 1 ст. л. оливкової олії, сіль та зелень за смаком.


Овочі можна використовувати будь-які, не лише ті, що в списку. Промийте їх, очистіть за потреби та наріжте дрібними кубиками. Краще, якщо вони будуть нарізані більш-менш однаково. Помістіть їх в окрему посудину, додайте оливкову олію та перемішайте.


У глибокій мисці яйця збийте вінчиком до утворення піни. Додайте 1 ст. л. борошна, сіль і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок. На тертці натріть сир i додайте в яєчну масу.


Підготуйте силіконову або металеву форму для кексів, за потреби змастіть її вершковим маслом. Викладіть рівномірно овочі, заповнивши формочки до половини. Зверху залийте овочі яєчною масою.


Духову піч розігрійте до 180 градусів. Випікайте яєчні мафіни близько 15-20 хв. Дайте їм охолонути у формі й після цього обережно виймайте. При подачі на стіл присипте мафіни подрібненою зеленню.

Панкейки з варенням

Для приготування тіста знадобиться: 200 г молока, 200 г борошна,  яйце, 1 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла, 0,5 ч. л. розпушувача для тіста.


Яйце збийте з цукром до густої однорідної піни. Додайте молоко, перемішайте. Потім додайте просіяне борошно і знову перемішайте.

 

Після цього додайте розтоплене вершкове масло. Добре все перемішайте і поставте масу в холодильник. Через 20 хв. дістаньте і додайте розпушувач.

 

Якщо часу обмаль, можна одразу розпочинати приготування й не чекати, доки маса настоїться.


Сковорідку нагрійте, за потреби змастіть невеликою кількістю масла. Наливайте помірну кількість тіста, розмір млинців робіть на власний розсуд. Коли на поверхні з’являються дірочки, перевертайте на іншу сторону. Обсмажуйте з двох сторін приблизно по 1-2 хв.


Викладіть панкейки на тарілку гіркою та полийте зверху улюбленим варенням.


Смачного сніданку!

 

 

Каріна ЦИМБАЛЮК