Україна «зеленіє», Ляшко обіцяє вакцинувати мільйони. Головне про ситуацію з COVID-19 зараз

25.05.2021

В Україні за минулу звітну добу 23 травня зафіксували 1 тис. 334 новi випадки COVID-19. Найбільше — у Дніпропетровській, Миколаївській областях та в Києві. 68 людей померли. Госпіталізовано — 1 тис. 19 осіб.


Першу дозу вакцини недільного дня отримала 321 людина, другу — 1 тис. 4 людини. За кількістю нових інфікувань Україна нині — на 28-му місці у світі, а серед країн Європи повернулася на п’яту позицію.


Тим часом у Вінницькій області всі показники по COVID-19 відповідають «зеленій» зоні карантину. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

 

Такого ж кольору зоні за показником відсотка від епідпорогу відповідають Київ, Закарпатська, Київська, Миколаївська і Полтавська області.


Однак у «помаранчевій» зоні залишається Донецька область. Це єдиний регіон, де перевищено показник епідпорогу. Решта регіонів перебувають у «жовтій».


Тим часом перший робочий тиждень розпочав новий міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Нагадаємо, парламент призначив його очільником МОЗу минулого четверга.

 


Під час свого представлення Віктор Ляшко пообіцяв до кінця року вакцинувати всіх українців, які захочуть отримати щеплення.

 

Хоче також переглянути підходи реагування на біологічні загрози. Вважає, що Україні потрібно налагодити власне виробництво вакцин, а також планує розширити програму доступних ліків.


Виступаючи в парламенті, Віктор Ляшко наголосив, що його головною метою на посаді міністра охорони здоров’я є загалом подолання коронавірусу в Україні.

 

Запевнив, що має достатньо фаховості, адже пройшов довгий кар’єрний шлях. Пообіцяв уже до осені напрацювати нові підходи системи охорони здоров’я до епідемій.