На Тернопільщині старшокласники селищної гімназії займатимуться апсайклінгом

21.05.2021

На базі Великобірківської (Тернопільський район) школи-гімназії імені Степана Балея створюється перше в області шкільне соціальне підприємство, яке займатиметься апсайклінгом — креативним перетворенням відходів на аксесуари для тварин i предмети ширвжитку.

 

Причому, на відміну від вторинної переробки, цей процес не вимагає додаткових виробничих витрат на промислову переробку.

 

Як повідомляє Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області, головною рушійною силою цього підприємництва стала група з 25 старшокласників.

 

Реалізовується ініціатива громадською організацією «Я зможу» за підтримки Фонду Східна Європа і є складовою ініціативи цього Фонду під назвою «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва в Iвано-Франківській, Житомирській та Донецькій областях».


Для учасників проведуть тренінги на тему «Соціальне шкільне підприємництво, створення команди та розробка стратегії» і «Розробка бізнес-моделі та діяльність СШП».

 

Також школярі пройдуть п’ять виробничих майстер-класів із розроблення дизайну та створення виробів.

 

А в школі буде облаштовано приміщення артмайстерні та закуплено необхідні матеріали для її роботи.

 

Для налагодження партнерства та обміну досвідом з іншими шкільними підприємствами заплановано онлайн-конференцію.

 

А з вересня цього року в навчальний план школи буде впроваджено курс за вибором «Соціальне шкільне підприємництво».


Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області підтримує та сприяє реалізації цього проєкту в рамках напряму «Центр розвитку соціального підприємництва».