У Харкові активно готуються до відродження «Металіста»

19.05.2021
У Харкові активно готуються до відродження «Металіста»

Харківський «Метал» неймовірно легко виграв свою підгрупу в першості Другої ліги. (Фото з сайту fcmetal.com.ua.)

Переживши найбільш скрутні часи, елітний футбольний дивізіон готується повернутися до свого класичного формату.

 

Із наступного сезону в Українській прем’єр-лізі знову гратимуть 16 команд.


А до кінця травня в Першій лізі має завершитися формування трійки команд, яка поповнить когорту найсильніших клубів країни. За чотири тури до завершення першості найбільше шансів на підвищення в класі мають чотири клуби.

 

Найближче до еліти наразі перебуває «Верес». Маючи в порівнянні з конкурентами в запасі на одну гру більше, колектив із Рівного виглядає головним претендентом на перемогу в турнірі.

 

У комфортному становищі на фініші змагань перебуває й «Чорноморець», який навряд чи випаде з призової трійки. А от «Металіст-1925» та «Агробізнес» ведуть запеклу боротьбу за третю сходинку в протоколі.

 

Перевага в два очки, котрою володіє харківська команда, може розчинитися впродовж одного дня, особливо зважаючи на те, що в 28-му турі на «металістів» чекає принциповий поєдинок з одеськими «моряками».


Утім у контексті останніх заяв, зроблених відомим харківським бізнесменом Олександром Ярославським та місцевою владою про швидше відродження «Металіста», залишається незрозумілим майбутнє «Металіста-1925».


Друголіговий «Метал», на базі котрого Ярославський обіцяє заново відродити легендарний харківський клуб, в наступному сезоні гратиме в Першій лізі, й думається, що за рік уже матиме путівку до еліти. Уже зараз за «Метал» грають футболісти з досвідом виступів у Лізі чемпіонів. Коли ж Ярославський офіційно оголосить про своє повернення у великий футбол, потенціал цієї команди зросте ще більше.


До слова, за 20 матчів, проведених у Другій лізі, «Метал» втратив лише чотири очки, двічі зігравши внічию з конкурентами. При цьому команда Олександра Кучера 60 разів уразила ворота суперників, котрі у відповідь сумарно забили лише чотири голи. Без сумніву, надалі ажіотаж навколо «Металу» лише зростатиме.

 

А сам Ярославський не приховує, що активно працює над тим, аби повернути собі права на бренд «Металіст». Не виключено, що в наступному сезоні команда саме з такою назвою боротиметься за чільну позицію в Першій лізі.


Із огляду на це, важко зрозуміти, навіщо Харкову одразу дві ідентичні за назвою команди в прем’єр-лізі. Тож зовсім не факт, що, виборовши путівку до еліти, «Металіст-1925» захоче там грати.


В одному зі своїх інтерв’ю голова спостережної ради «Металіста 1925» Сергій Стороженко говорив, що однією з основних місій цього молодого клубу було повернення харків’янам футболу.


У такому разі свою ключову місію «Металіст-1925» вже виконав. Подальша ж доля цього народного, як називав його Сергій Стороженко, клубу залежатиме від уваги спонсорів.

 

Ну а сумнівів, що в Харкові більшість зацікавлених осіб перейматимуться справами саме «Металу», — бути не повинно.

 

Минулого «уїк-енду» на матчі за участі «Металу» було встановлено рекорд відвідуваності сезону 2020/2021 в усіх футбольних чемпіонатах країни. На гру харків’ян з «Балканами», котра відбулася на стадіоні «Металіст», завітало понад 12 тисяч глядачів...