Печиво з земляним горіхом

12.05.2021
Печиво з земляним горіхом

Печиво з горішками.

Печиво — улюблені ласощі для дорослих і дітей. Приготувати його зовсім нескладно, а якщо готувати з друзями чи зі своєю малечею, то ще й дуже весело. Сьогодні радимо приготувати смачне ароматне печиво з арахісом.


Арахіс, або, як його ще називають, «земляний горіх», є дуже корисним, та вживати його потрібно в невеликій кількості. Він містить цілу низку вітамінів та мікроелементів: А, С, Д, Е, магній, кальцій, цинк, натрій, фосфор, калій, марганець. Арахіс зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, підвищує імунітет, допомагає боротися з інфекціями та сприяє виведенню шлаків та токсинів з організму.


Узагалі, арахіс дуже популярний у кулінарії. Його їдять у сирому, вареному і смаженому вигляді. Земляний горіх додають у закуски, м’ясні та овочеві страви, салати, соуси, кондитерські вироби, випічку та роблять арахісову пасту. Печиво з арахісом може стати улюбленими ласощами вашої сім’ї, воно швидко готується і так само швидко зникає зі столу.


Для приготування печива нам знадобиться: 120 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, 100 г розпушувача,  дрібка солі,  яйце, 1-1,5 склянки очищеного арахісу, 10 г ванільного цукру та 300 г борошна.


Покладіть у миску 120 г вершкового масла. Додайте 100 г цукрової пудри, дрібку солі та 10 г ванільного цукру. Збийте всі інгредієнти міксером до пишної маси. Окремо збийте  яйце, а потім iще раз усе добре перемішайте міксером.


Далі потрібно додати 300 г борошна, 10 г розпушувача i все це знову перемішати, щоб вийшло м’яке тісто. Висипаємо половину арахісу та рівномірно перемішуємо.


Підготуйте деко, застеліть його пергаментом та викладайте на нього наше тісто у вигляді печивка. Відстань між коржиками має бути приблизно 2-3 см. Зверху прикрасьте арахісом, легенько вдавлюючи його в тісто. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте протягом 12-15 хвилин. Смачного!

Карина ФУРДИК