У Тернополі закликали українців об’єднуватись задля протистояння російській агресії

23.04.2021

Про необхідність терміново об’єднати сили всіх свідомих людей перед лицем російської загрози ­йшлося позавчора на пресконференції у Тернопільському пресклубі.

 

Ініціаторами зустрічі з журналістами стали представники 6-ї резервної сотні Добровольчого українського корпусу, що дислокується в Тернополі, та обласного осередку «Правого сектору».

 

Коротко нагадавши про критичну ситуацію з небувалою концентрацією військ РФ на східних кордонах України і в Криму, командир 6-ї резервної сотні ДУКу Сергій Коновал акцентував, що зараз у суспільстві як ніколи важливі об’єднання та налаго­дження ефективної комунікації між усіма, хто хоче і бодай чимось може допомогти у захисті нашої держави від небезпечного ворога.

 

Відтак повідомив, що ДУК та ПС оголошує мобілізацію всіх свідомих громадян, які готові боронити Україну. При цьому зазначив, що потрібні не лише бійці, а й водії, автомеханіки та волонтери для забезпечення захисників України усім найнеобхіднішим.

 

Також Сергій Коновал констатував, що більшість населення сьогодні абсолютно не готова до ситуацій, які може спричинити вторгнення російської армії. А відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що очолюваний ним підрозділ Добровольчого українського корпусу зараз координує свої зусилля як із ЗСУ, так і з батальйоном територіальної оборони.


«Наша головна мета — оперативно об’єднати зусилля якомога більшої кількості активних і свідомих людей, — додав Назар Сарабун, керівник обласного осередку «Правого сектору» Тернопільщини.

 

— Дуже важливі ефективна координація між ними та їхнє розуміння, чим саме вони можуть бути корисні. Основне — це не панікувати, підтримувати військових і допомагати ресурсами. Насамперед закликаємо до співпраці свідомих чоловіків, хто має відповідний досвід, вмотивований і не боїться».


У свою чергу, Ірина Драгущак, керівниця відділу забезпечення 6-ї резервної сотні Добровольчого українського корпусу в Тернопільській області, більш детально розповіла про матеріальні речі, які будуть необхідні добровольцям.

 

А також повідомила журналістам номери телефонів для мобільного зв’язку та групи в соцмережах для інформування і координації. Одна з таких, закрита, має назву «Доброчинці для добровольців».