У Середземному морі після аварії танкера черепахи наковтались нафти: їх врятували майонезом

14.04.2021

Не так давно неподалік берегів Ізраїлю в Середземному морі зазнав аварії танкер, який перевозив нафтопродукти.

 

У результаті НП у море потрапило чимало маслянистої речовини, що нагадувала мазут, що призвело до забруднення 150 км берегової лінії.

 

Що вже казати про мешканців морських просторів, середовище проживання яких було буквально просякнуте цією гидотою. Серед постраждалих тварин виявилися і досить рідкісні, такі як зелені черепахи та логерхеди (так звані довгоголові черепахи, або ж каретти).

 

Серед загиблих тварин їх виявилося аж 29 особин. Звісно, працівники управління природи і парків Ізраїлю провели чималу роботу з порятунку представників морської фауни і в море, на безпечну від забрудненої території відстань (за 5 км від берега), після ретельних водних процедур випустили чимало врятованих тварин. Проте багатьом довелося надавати невідкладну допомогу.


Так, шестеро дитинчат зелених черепах нахапалися нафтопродуктів, які потрапили до їхніх дихальних шляхів і у стравоходи. Тож їм довелося зробити промивання шлунка за допомогою... майонезу.

 

Якщо ви подумали, що цей харчовий продукт викликав у тваринок блювоту, завдяки чому шлунки й вивільнилися від мазуту, то помиляєтеся. Виявляється, майонез добре... руйнує нафтопродукти й очищує нутрощі.