«Гра» у війну: окупанти відправили на позиції ЗСУ дитячий літачок з вибухівкою

06.04.2021

Трагічні повідомлення знову надійшли з фронту — на російсько-українській війні загинуло ще двоє військовослужбовців ЗСУ.

 

Так, 3 квітня під Шумами загинув військовий Сергій Олександрович Сулима.

 

Він родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти і пішов на контрактну службу. На Волині проживають його мати та сестра.


А 4 квітня на «передку» (в районі міста Бахмут)  загинув через вогнепальне поранення в голову лучанин Андрій Горлатий, 1976 року народження: молодший сержант, старший механік-водій, військовослужбовець зенітно-ракетного полку в/ч А2892. Без батька залишились два сини — Максим і Павло. А в Луцьку — мати та сестра.


Дивує те, що в офіційному повідомленні пресслужби ООС про трагедію 4 квітня ані слова.

 

Тож, згідно з офіційними повідомленнями, цього дня на фронті росіяни один раз порушили режим припинення вогню: неподалік населеного пункту Південне вони відкривали вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Про їхні дії повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.


Станом на 7-му годину вчорашнього  ранку порушення режиму припинення вогню не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.


Загалом, останнім часом ворог вдається до зов­сім цинічних, хоч і не нових способів ведення війни, а саме дистанційного мінування, повідомили в штабі ООС.

 

Днями поблизу дислокації одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлено саморобний вибуховий пристрій — іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною, який прилетів за вітром зі сторони противника.

А ТИМ ЧАСОМ...

Зауважимо, що останні дії Путіна й стягування російських військ до наших кордонів сильно турбують Захід. Так, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко повідомив, що в Лондоні дуже стурбовані ситуацією на Донбасі й ініціюють переговори міністрів оборони Великої Британії та України.