Білий лебідь тримає у «заручниках» жителів британського містечка

30.03.2021

Років із двадцять тому в Нортгемптоні, що у Великій Британії, викопали ставок, який входив у дренажну систему.

 

І, звісно ж, на плесі водойми поселилося різне птаство, в тому числі й білі лебеді.

 

Та вже кілька років жителів містечка просто-таки тероризує один із них — великий, сильний красень-лебідь, якого місцеві мешканці назвали Седріком.

 

Альфа-самець (у якого є постійна подруга, з якою він «у шлюбі» вже років із вісім) підходить до будинків, які розташовані неподалік ставка, і довбе своїм потужним дзьобом у двері, по металевих вічках поштових скриньок, стоїть годинами перед склом вікон чи дверей.


Мешканець Нортгемптона 70-річний Стівен Легг особливо потерпає від Седріка, адже той облюбував його будинок і приходить мало не щодня, щоб «гратися» металевим вічком поштової скриньки.

 

За цим заняттям він може гаяти й по три години, проте що при цьому відчуває власник оселі, звісно ж, птаха мало турбує. За це лебедя прозвали ASBO, що означає орден на антигромадську поведінку.

 

Так називають цивільний наказ, що видають у Британії проти людини, яка, за свідченнями очевидців, проявляє антисоціальну поведінку.


Пан Легг навіть звертався до спеціалістів, аби ті пояснили таку поведінку птаха. Ті відповіли, що лебідь таким чином намагається з металевих чи скляних поверхонь зішкребти комах.

 

Проте, як стверджує сам Стівен, птаха ніяким чином не потребує зайвого корму, адже жителі міста постійно підгодовують лебедів на ставку.

 

Він навіть установив прилад із ультразвуком, який мав би відлякувати пернатих, проте не подіяло — навпаки, лебідь зі ще більшим завзяттям почав довбати двері. То, може, Седрік і справді «соціопат»?