В Україні зростає кількість хворих на коронавірус: на черзі до «червоної» зони Львівщина

12.03.2021

Понад 9 тисяч випадків коронавірусу підтвердили в Україні за попередню добу.

 

Серед нових хворих — 442 дитини і 348 медиків. Найбільше зафіксованих випадків — у Києві, Вінницькій i Львівській областях. Напередодні госпіталізували понад 4 тисячi українців. Від ускладнень померло 262 людини.


Водночас вакцинували від коронавірусу близько 6 тисяч людей. Президент Володимир Зеленський вимагає залучити для проведення щеплення додаткові мобільні бригади.

 

Він наполягає на прискоренні вакцинації, адже саме вона могла б призупинити поширення інфекції. Збільшення кількості імунізованих, на думку Зеленського, дозволить не запроваджувати третій локдаун.


Погіршується ситуація і в регіонах «червоної» зони. У міській лікарні №3 у Чернівцях жоден лікар не виявив бажання зробити щеплення. Про це повідомили в Чернівецькій обласній державній адміністрації.

 

Там зазначили, що в регіоні завжди була низька схильність до вакцинації. Кажуть, нині відсутня комунікація і пояснення щодо походження та сировини вакцини.

 

Нагадаємо, що Чернівці, Івано-Франківськ (лікарні цього мiста вже переповнені хворими), Закарпаття та Житомирщина перебувають у «червоній зоні».


У медзакладах Івано-Франківська нині перебуває понад 700 ковідних пацієнтів. Із них понад 30 — у реанімаціях. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

 

За його словами, попри залучення непрофільних лікарень i відділень, проблема з розміщенням інфікованих зберігається. Зазначимо, Прикарпаття залишається в лідерах за темпами поширення коронавірусу.


А от Львівщина може стати п’ятим регіоном, який опиниться у «червоній» зоні карантину. Через тиждень, за прогнозами медиків, в області може виникнути дефіцит лікарняних ліжок та апаратів для штучної вентиляції легень. І спинити цю тенденцію, за словами медиків, дуже складно.


Весняна хвиля коронавірусу в Україні може стати національною катастрофою. Про це заявили в Національній академії наук. Там зазначається, що за 2-3 тижні смертність від COVID-19 в Україні може досягти пікових показникiв осінньої хвилі.

 

За словами вчених, інтенсивне проведення вакцинації могло б перешкодити стрімкому розвитку епідемії в Україні. А міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні знову оголосять локдаун, якщо до «червоної» зони карантину потраплять 13 і більше областей.

 

За кількістю нових випадків захворювань на коронавірус Україна на 17-му місці у світі. Про це йдеться в інформації сайту Worldometers. Наша країна нині — між Йорданією та Великою Британією. Нагадаю, найбільше випадків заражень небезпечним вірусом наразі спостерігається в Бразилії, США та Франції.


Тим часом Міністерство охорони здоров’я зареєструвало в Україні вже третю вакцину від коронавірусу. Це препарат CoronaVac від китайської компанії «Синовак». Його дозволили для екстреного використання. Раніше МОЗ зареєструвало препарати Pfizer та AstraZeneca. Крім того, МОЗ підготувало ще 50 мобільних бригад, які мають прискорити темпи вакцинації.