Маски знято: бойовики на Донбасі і надалі нахабно порушують режим тиші

05.03.2021

На фронті збройні формування РФ і надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів ЗСУ.

 

Так, упродовж 3 березня на передовій було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.


Російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь iз гранатометів різних систем неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, а неподалік Кам’янки українських захисників загарбники обстріляли зі стрілецької зброї.


Поблизу населеного пункту Причепилівка російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції наших захисників, застосувавши підствольний гранатомет i стрілецьку ­зброю.

 

Внаслідок обстрілу кульове поранення отримав український захисник. Його доправили до лікувального закладу, де надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця задовільний.


На обстріли противника українські захисники відповідали вогнем у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.


Станом на 7-му годину ранку 4 березня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню: у районі Водяного, що неподалік Донецька, противник здійснив кілька пострілів у напрямку українських захисників, застосувавши 120 мм міномети, а поблизу Пісків окупанти вели вогонь у напрямку наших позицій iз великокаліберних кулеметів. Серед наших воїнів бойових втрат немає.


Зауважимо, що російські терористи з угруповання «ДНР» отримали наказ відкривати «попереджувальний» вогонь по позиціях ЗСУ — про це йдеться в «екстреному повідомлені» так званої «народної міліції».

 

Сепаратистські пропагандисти традиційно звинувачують українську сторону в порушенні режиму припинення вогню і на підставі цих бездоказових заяв, у тому числі непідтверджених спостерігачами СММ ОБСЄ, самовільно надають собі право першими відкривати вогонь по позиціях ВСУ. Зокрема, вони цинічно заявляють, що «з метою захисту населення від українського терору».

 

Одночасно бандити,  самоназвані  військами 1 Армійського корпусу «ДНР», продовжують навчання на полігонах біля селища Старобешеве та на території колишньої шахти №20 у Пролетарському районі Донецька.

 

Проводять постійні стрільби танкових батальйонів там, де поруч розташовано три села й близько трьох тисяч дач городян. І настрої «іхтамнєтів» такі, як пише місцевий Telegram-канал «Вольнодумец», що вони «хочуть, аби російські війська окупували повністю увесь Донбас».

 

Непокараним бандитам завжди кортить здійснити більші злочини. Тому їх треба якнайшвидше загнати у рамки закону.


Героям — слава!


Із початку цього року на Донбасі загинули 14 українських бійців: від куль ворожих снайперів,  вибухових пристрої та осколкових уражень.