Крим — це Україна: Дім Амор пропонує заборонити виступати в Ізраїлі 59 російським артистам

03.03.2021
Крим — це Україна: Дім Амор пропонує заборонити виступати в Ізраїлі 59 російським артистам

Крим — це Україна, навіть якщо сiм років тому його вкрала Росія. (Фото з сайта twitter.com.)

Одразу 59 російських артистів, серед яких Філіп Кіркоров, Ольга Бузова, Лоліта Мілявська, Діма Білан, Валерія, Сергій Лазарєв, Поліна Гагаріна та Світлана Ходченкова, можуть більше не потрапити в Ізраїль.

 

Уродженець українського міста Конотоп та голова Асоціації ізраїльських акторів «Маген» Дмитро Шатохін хоче, щоб російським артистам, які незаконно виступали на анексованому півострові, заборонили в’їзд в Ізраїль або гастролі там. На його переконання, вони порушують міжнародне право.

 

У коментарі «Радіо «Свобода» Дмитро Шатохін, який працює під псевдонімом Дім Амор, додав, що російські артисти порушують закони в одній країні та збагачуються в іншій країні.

 

«Вони приїжджають в Ізраїль і виступають, наче й не було нічого, при цьому вони — пропагандисти окупації та крадіжки частини України», — сказав голова асоціації акторів «Маген».


Дмитро Шатохін уже звернувся до Служби безпеки України з проханням розпочати кримінальне провадження щодо російських артистів, які приїжджали у Крим після анексії. Однак процедура цього процесу досить непроста.

 

Адже спершу має вийти ухвала українського суду і вже після цього, якщо суд таки визнає, що зірки порушили закон, то асоціація акторів звертатиметься до міністерства внутрішніх справ та міністерства культури Ізраїлю. Наступна процедура залежить лише від законів та рішення ізраїльської сторони.


Тим часом, поки мешканець Ізраїлю українського погодження Дмитро Шатохін бореться з російською пропагандою, народний депутат України Вадим Рабінович у Фейсбуцi опублікував карту України без Криму, таким чином визнавши територію російською.

 

Користувачі соц­мереж назвали зображення продуктом російської пропаганди. Окрім того, що там немає українського півострова, ще відбувається спекулювання мовним питанням, акцентом на російській мові в побуті українців.


А в Кремлі вийшли зі свіжою заявою щодо вкраденого в України півострова. Крадії радять Сполученим Штатам і світу змиритися з фактом «возз’єднання» півострова з Росією.

 

Таку заяву зробили в Кремлі після слів президента США Джо Байдена, що Вашингтон ніколи не визнає окупацію Криму й буде разом iз Києвом протистояти агресії Москви.


Хто б сумнівався, на думку прессекретаря Путіна, ніякої анексії не було: «Визнати анексію Криму справді неможливо, ніхто про анексію Криму не говорить, тому що її не було. Було возз’єднання Криму з Росією в чіткій відповідності до норм міжнародного права. Тут був бездоганний набір юридичних дій. Тому ніякої анексії не було, і не треба її визнавати. Треба просто визнати факт возз’єднання Криму з Росією і факт того, що Крим уже досить давно, слава Богу, має статус одного з регіонів Російської Федерації», — повторює, як мантру, Дмитро Пєсков, прессекретар президента РФ.


Нагадаємо, що депутати від української опозиції вимагають цього тижня негайно розглянути законопроєкти про кримінальну відповідальність за колаборацію і про боротьбу з російською пропагандою.