Міська влада Харкова разом із Ярославським анонсували відродження легендарного «Металіста»

26.02.2021
Міська влада Харкова разом із Ярославським анонсували відродження легендарного «Металіста»

У Харкові незабаром обіцяють появу потужної футбольної команди. (Фото з сайта ua-football.com.)

За останні роки з професіональної футбольної карти України зникли відразу кілька відомих вітчизняних клубів.

 

І хоча на місці «Дніпра» та «Металіста» швидко з’явилися колективи з майже ідентичними назвами, такої ж прихильності серед уболівальників, як і їхні «попередники», вони не знайшли.


Показовою виглядає ситуація у Харкові, де віднедавна функціонує одразу два профі-колективи — «Металіст-1925» i «Метал», котрі, з огляду на їхні назви, грають, так би мовити, на одному «електоральному» полі, борючись за серця однієї групи футбольних фанів.


На цьому тлі збудливою виглядає новина від секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова, котрий заявив, що Харків повертає собі «Металіст».


Прозвучала ж вона практично синхронно із закликом колишнього власника зниклого клубу Олександра Ярославського до всіх небайдужих земляків, уболівальників із палкими серцями, місцевої влади про необхідність об’єднатися та відродити справжній героїчний «Металіст».

 

«У 2025 році виповнюється 100 років із дня заснування легендарного харківського клубу. Наш обов’язок як патріотів Харкова та Харківщини зустріти цей ювілей достойно. Але наразі від того славного «Металіста» залишилася одна назва, а створена до Євро-2012 інфраструктура занепадає», — заявив Ярославський.


Нагадаємо, що харківський «Металіст» перебував у власності Олександра Владиленовича до грудня 2012 року, коли він несподівано продав його Сергію Курченку. У 2016 році, не маючи фінансування від молодого олігарха, котрий після Революції гідності залишив Україну, харківський клуб припинив своє професіональне існування.


Згодом же з’явилася інформація, що Ярославський був змушений продати клуб, а, підписуючи папери, пообіцяв новому власнику десять років не займатися футбольними справами в Україні.


«Домовилися з Олександром Ярославським разом відродити легендарну команду, яка свого часу дійшла до другої сходинки чемпіонату України! Стадіон є, тренувальна база є, інфраструктурно Харків абсолютно підготовлений до «великого футболу». Упевнений, що незабаром загальними зусиллями міста, вболівальників і Олександра Ярославського ми зможемо вивести новий-старий «Металіст» не лише у вищу лігу, а й поборотися за чемпіонство. І найголовніше — повернемо улюблену всіма харків’янами назву футбольного клубу «Металіст», — повідомив Ігор Терехов.


За словами секретаря Харківської міськради, найближчим часом з’явиться більше деталей щодо процедури відро­дження «Металіста». А Ярославський пообіцяв, що в його рідному місті на трибунах знову скандуватимуть: «Жовто-синій» — самий сильний».

 

А команда гратиме в Лізі чемпіонів. При цьому знаний харківський бізнесмен припустив, що, скоріше за все, відродження нового-старого «Металіста» відбудеться на базі друголігового «Метала».

 

«Наше завдання законним чином повернути собі бренд. А старі борги нехай віддають ті, хто їх сформував. Наше завдання повернути все те, що можемо забрати законно. На цій основі й відродимо клуб, котрий був», — наголосив Ярославський.