СБУ нагадує про подвиг підполковника Олега Коваленка у 2016 році

19.02.2021
СБУ нагадує про подвиг підполковника Олега Коваленка у 2016 році

Підполковник СБУ, військовий контррозвідник Олег Коваленко загинув 16 лютого 2016 року. (Фото СБУ)

Рівно п'ять років тому на Донеччині під час бойового завдання загинув підполковник СБУ Олег Коваленко 1980 року народження. Як нагадали в офіційному повідомленні відомства — «він був військовим контррозвідником і до останнього подиху служив Українському народу, захищаючи цілісність нашої країни».

 

Обставини загибелі спецпризначенця досі не розголошуються. Сталося це 16 лютого 2016 року.


Народився Олег Коваленко в місті Лохвиця на Полтавщині, закінчив два авіаційнi університети, пройшовши шлях кадрового військового: від оперуповноваженого до заступника начальника відділу. Він навчався у Харківському університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба та Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету.


Нині ж на фронті 17 лютого було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російсько-окупаційні війська вели вогонь у бік українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів неподалік Новомихайлівки. Поблизу населеного пункту Славне противник застосував проти наших воїнів автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети.


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь iз ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Південного, а неподалік Шумів окупанти здійснили обстріл наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.


На обстріли зі сторони противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає.


Станом на ранок 18 лютого обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил контрольована українськими воїнами, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.


За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російсько-окупаційні війська на Донбасі продовжують утримувати 120-мiлiметровi міномети, 122-мiлiметровi  самохідні артилерійські установки та танки, для чого використовують цивільні промислові об’єкти та будівлі сільськогосподарського призначення.


Також противник посилює свою систему спостереження на передових позиціях iз використанням переносних малогабаритних радіолокаційних станцій наземної розвідки російського виробництва, які використовують для цілевказівки снайперським та артилерійським розрахункам.


Крім того, через неконтрольовані Україною ділянки кордону до підрозділів першого та другого армійських корпусів оперативного угруповання російсько-окупаційних військ продовжує надходити бойова техніка після ремонту на підприємствах російського оборонно-промислового комплексу.