Весна за розкладом: бабак Тимко навіщував раннє тепло

03.02.2021
Весна за розкладом: бабак Тимко навіщував раннє тепло

 «Синоптик» Тимко IV, що проживає на біологічній станції в селі Гайдари на Харківщині, вже традиційно повідав про перспективи весняної погоди.

 

На щастя, вчора кмітливий бабак не побачив свою власну тінь через хмарне небо, тому тепло, найвірогідніше, не забариться.

 

«Весна вже наступає, — повідомила хранителька тварини-віщуна Надія Токарська. — Тобто весна буде ранньою­, але треба почекати ще трішки. Через шість тижнів буде тепло».


Цього разу, як і раніше, чотирилапого синоптика попросили зробити більш розширений прогноз на близьке майбутнє, що стосується нагальних проблем.

 

Очікувано йшлося про способи порятунку від коронавірусу. На вибір тварині запропонували пляшечку з написом «Вакцина», природні методи (часник, фрукти, спортивне знаряддя), космічний апарат iз лозунгом «На Марс», а також іграшки у формі «Ждуна» і «Витримки». За два заходи було обрано останню, хоча спочатку рушив віщун до спортивного знаряддя.


Цю зиму Тимко провів у повній ізоляції, і причиною цьому став не коронавірус. Рiч у тiм, що на його подружку через зміну клімату напало повне безсоння.

 

«Вона так само, як і попереднього року, не спала, хоча ми сподівалися, — повідомив співробітник кафедри зоології університету імені Каразіна Володимир Ронкін. — Вона активна, не заснула, тому ми їх розсадили з двоспального ліжка в односпальні. На жаль, надію на потомство цього року ми втратили». Ось такі, вони примхи погоди.


До речі, минулого року після тривалої хвороби помер багаторічний хранитель династії харківських синоптиків професор Віктор Токарський. У Гайдарах ушанували його пам’ять хвилиною мовчання.