Четверо китайців з'їли по 7 кг апельсинів за раз, аби не платити за багаж

03.02.2021

Вам, мабуть, доводилося бачити в аеропортах, як пасажири похапцем допивають напої, адже в салон із пляшками не пускають, чи зрізають цінники, щоб не платити мито на деякі товари.

 

Щось подібне трапилося із чотирма друзями-китайцями, які поверталися з відрядження додому.


Пан Ван разом із товаришами був у службовій поїздці в місті Куньмін, що в китайській провінції Юньнань. Мабуть, гроші на відрядження скінчилися, а привезти гостинці рідним хотілося, тож чоловіки купили ящик апельсинів на чотирьох замість сувенірів. Та яким було їхнє розчарування, коли виявилося, що в аеропорту доведеться ще раз платити за фрукти — цього разу як за додатковий багаж.

 

Проста арифметика показала невтішну картину: 30 кг апельсинів коштувало 50 юанів (десь приблизно 220 грн), а в аеропорту за кожен зайвий кілограм потрібно заплатити по 10 юанів, тобто 300 юанів (1200 грн) за ящик!

 

Чоловіки вирішили, що вигідніше з’їсти ті злощасні фрукти, ніж перевозити їх за таку суму. Не довго думаючи, вони тут-таки й стали поїдати їх, а це, на хвилинку, — по 7 кг на брата! Трапеза зайняла в них усього якихось 20-30 хвилин, проте якими були наслідки...


Уже в салоні літака виявилося, що від фруктової кислоти в ротовій порожнині кожного з винахідливої четвірки відкрилися болючі виразки, тож вони заприсяглися в житті навіть не глянути в бік цитрусових.
Що цікаво, відео, де китайці поїдають в аеропорту ящик апельсинів, стало вірусним у соцмережах.

 

Під ним глядачі почали радити, як чинити в подібних ситуаціях: хтось пропонував розпакувати фрукти по всіх валізах друзів, хтось — роздати іншим пасажирам, а хто — просто викинути. Проте, як відомо, жадібність «фраєрів» (у цьому випадку скупердяїв) губить...